Как Милена свали 40 кг със Зоната

Назад

18 December 2017

Здравейте на всички желаещи да отслабнат или да подобрят здравословното си състояние...;) Предколедно искам да ви разкажа историята на Милена от София, която тотално преобърна живота си със хранене в Зоната и с вярата, че ще успее! Знам, че много от вас в края на годината започват да си дават обещания за ново начало и затова точно, сега реших да кача тази супер вдъхновяваща статия!

Благодаря ти Миленка с цялото си сърце, че ми се довери и че си готова да се разкриеш, в името на това да помогнеш на други хора да се преоткрият в теб и най – после да започнат нужната си промяна! За това се изска огромна сила и наистина много човечност! Страхотна си!

И такаааа….Всичко започна с едно съобщение към мен миналата година, копирам го дословно :

Милена Михалева
17.07.2016 Г. 21:33
“Здравейте Катина! Чудесна работа, радвам се, че попаднах на страницата Ви. От седмица съм в Зоната и се чувствам отлично. Знам, че този път ще се получи, усещам го! Благодаря, че така леко поднасяте всичко! Само да спомена, че няколко пъти седмично вечерям с бяло вино, ядки и сирене. Надявам се не извън Зоната, защото на другия ден не съм озверяла от глад. Имам доста килограми за сваляне и ще се радвам след известно време да Ви предоставя снимки преди и след. Приятена вечер!”

И година и нещо по – късно, ето ги и тях ;) Как ви изглежда? Няма смисъл да пиша на нейните снимки кое е преди и сега ;) ;) 

                            

Така започна и така продължава, а не завършва тази история...Тъй като нейните килограми за сваляне бяха общо около 70, до сега сме минали половинката т.е. до тук е свалила 40 килограма и ще се радвам следващата история с нея да бъде с останалите 30 свалени. Ето и историята така, както тя я разказва….

“Започнах преди година и половина, като “случайно” попаднах на сайта на Катина, от там и на страницата. Започнах плахо....видях, че нещата се случват и потърсих още информация за това чудо "Зоната". За мен е чудо, защото винаги съм си мислила, че трябва или да се гладува или да се яде, средно положение няма..”
Започнах да търся начини да отслабна, защото адски много се нуждаех от тази промяна. Загубих себе си просто....Това не бях аз, беше много трудно, дълго време вместо да погледна проблема в очите и да се изправя срещу себе си, аз го неглижирах, правех се, че го няма, не обръщах внимание и продължавах да се тъпча... Запълвах огромни емоционални липси с много храна и разбира се резултатите не закъсняха….:(

От хубаво момиче се превърнах в сърдита и нелицеприятна жена. Кантарът стигна до внушителните 144 килограма – не жена, а мечка. Вечно гладна, постоянно от едната крайност в другата. Или яко тъпчене или зверски лишения...И така, добре познатия омагьосан кръг на всички като мен с подобни проблеми. Просто нямате представа как се чувствах, само човек минал през това и оставил се до това положение, може да ме разбере…Чувствах се жалка, безсилна, тъжна, гневна…, в някои моменти мислех, че никога няма да успея да си върна живота. Но един прекрасен ден някой беше споделил статия от сайта на Кати, и вярвате ли ми, че като се зачетох... усетих , че това ще е моето чудо. Някак тихичко си повярвах и много плахо започнах без да казвам на никой...То вече ме беше срам… Все на диета и все по - дебела и по – нещастна. ;) ;) ;) 

                                      


Резултатите бяха впечатляващи още в началото, когато започнах “на око” да се храня по рецептите, после след няколко месеца изчетох къде, какво имаше за Зоната и започнах стриктно да спазвам принципите на режима, купих си везна, за да тегля всичко докато си постигна целта. И ето ме сега…


Щастлива съм, пълна с енергия, огледалото ми е приятел, хора, това е уникално – ядеш и отслабваш, не е истина колко съм гладувала преди...и за какво? Да ги натрупам двойно почти веднага! 

А сегаааа….Сега си пускам косата, даже ново червило си купих, преди това нямах желание да се глася, защото каквото и да се опитвах да правя....Просто не се харесвах. Не бях аз, все едно друга жена, която се мрази беше дошла на моето място, която постоянно се чувства гладна и виновна...Излезте от този кръг! Аз успях, можете и вие! 

А, сега…. кипя от енергия, бодра, свежа, изглеждам различно, самочувствието ми е върнато, получавам комплименти всеки ден и усмивката не слиза от лицето ми. Ето това е най – голямата мотивация, да се чувстваш всеки ден все по – щастлив от резултата и не просто от свалените килограми, ами и от това как тялото ти се чувства! Не изтормозена и лишена, гладна и нервна само и само да съм слаба, а истински заситена и енергична! Наистина е прекрасно! Опитайте!

Ето снимки от “по време на отслабването” с една  и съща риза и с едно и също яке, това също е голям стимул, през известен период да слагаш едни и същи дрехи и да гледаш коооолко са ти големи вече те...;) 


Продължавам в същия дух , имам още доста за сваляне, но вече знам пътя! И знам, че ще успея! Повече от половината път е извървян. Елегантно, без усилия. Наистина казвам ви, всичко е да вземете решението и да действате! Толкова по – трудно е да се обвиняваш, да не се харесваш, да си гневен, ядосан, да не си себе си...Наистина изглежда сложна тази Зона в началото, но изобщо не е, а ако трябва да гладувате, да се измъчвате и да се лишавате...ей тогава щеше да е сложното! Малко време отделено за разбиране и практика и после завинаги знаеш пътя… Успех на всички, които искат да започнат”

 

Това беше Милена приятели, тя успява и ще успее до край! Вярвам го! Вярвам го, защото и тя го вярва! Голяма част от хората, които искат да направят трайната промяна, пропускат този момент! Изобщо не искат да повярват, че това е възможно...Вижте тя как започва в първото писмо, без да знае какво ще стане, тя вече е започнала да вярва, тя си се представя слаба, слага си нови убеждения, че този път ще успее, че това е възможно…

 

                                                            

Лично за мен, по – голямата част от успеха се дължи на начина на мислене, а не само на храненето, както повечето си мислят и се вманиачават в най – малката трошичка...Aко повярвате, ако имате представа как изглеждате вече слаба, ако си представяте как се излекувате, ако мислите ви са положителни и ако не спирате да се мотивирате, то половината работа е свършена! 

МОТИВИРАЙТЕ СЕ НЕПРЕКЪСНАТО!!! Ако трябва запишете си тези неща, които ще изброя някъде на видно място...


ВСИЧКО Е КАК ЩЕ НАСТРОИТЕ МОЗЪКА СИ !!! Убежденията са една огромна част от успеха !!!


Нямате си представа колко жени ми пишат и предварително си начертават какво ще се случи, те предварително настройват мозъка си, че няма да успеят…


Ето ви примери: "Нееее, на мен нищо не ми действа - вече пробвах всичко, по една седмица спазвам и всичко се повтаря омръзва ми и край, аз си знам, че и със Зоната така ще стане"...еми разбира се, че така ще стане, кой е виновен, Зоната или че ти сам на себе си поставяш бариера и предварително си казваш, че няма да успееш ? 


Втори пример: "Аз съм специален случай, всички ми го казват, не мога да отслабна и това е" – разбира се, дори тялото ти да се стопява от Зоната, ти ще намериш ред причини, поради които си специален случай и при теб точно няма да се получат нещата”…


Трети пример: "Моят метаболизъм е много бавен и цял живот ще съм си дебела и гладна" ... – докато не премахнете такива убеждения, грешни схващания, повтаряни и внушавани с годините, вие никога няма да постигнете това, към което се стремите...
Такива примери мога да дам хиляди, а истината е, че няма различни хора /биологично/...всички сме с еднакви нужди на протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали, вода, движение и т.н..

Просто някой САМ, САМ САМИЧЪК си е сложил грешно убеждение, САМ САМИЧЪК на дълбоко ниво си е внушил, че "няма шанс да отслабне" и където и да отиде, каквото и да направи - все нещо му се обърква, дори и да е на точното място…

Не хората или заболяванията са толкова различни, а блокажите, убежденията, внушенията, до колко ТИ сам се приемаш за “специален случай”...Според мен лично, специални случаи няма, има различни истории, има различни заболявания, има различни вярвания, но всичко друго е едно и също – ИСКАШ – ВЯРВАШ – РЕШАВАШ и ДЕЙСТВАШ! ДА, както ми каза Милена и в което аз самата съм се убедила, може би понякога е нужно да изпаднеш в тотални крайности, докато намериш баланса и това ни е пътя, но по – важното е да го ТЪРСИШ този баланс и то само ще си дойде!

Вижте пак Милена, това една и съща жена ли е, честно? Тук има 20 години разлика “уж”, нали, а всъщност 1 година, в която тя направи избора да си обърне внимание ? Задайте си въпроса как можете да изглеждате и какво ви дели от това?..Наистина го направете.. попитайте себе си..?

                


Защото повечето хора са толкова е убедени, че не могат,…. че всичко им се подрежда в тази насока, толкова оправдания чудесни си имат, толкова добре се чувстват на сигурно, че по - добре така.. Махнете ги, премахнете старите убеждения и ги заменете с НОВИ такива! Никой не може да го направи освен вас, нито един известен диетолог, специалист, уникален разбирач, клиника или каквото и да е лекарство...НИКОЙ, само и единствено ВИЕ сами можете да влезете по на дълбоко в себе си, да се изправите срещу себе си – да потърсите причините това да не се случва до сега, да си ги признаете и да действате по друг начин!!!

Ето примери, ако наистина желаете да действате, как да сменяте настройката –  използвайте подобни убеждения всекидневно, хиляди пъти повторение: 
"Аз най - сетне ще отслабна завинаги "
"До сега сама съм се залъгвала, че не е възможно, но този път вярвам и ще успея" 
"Винаги съм казвала, че е толкова, адски трудно да се отслабне, а сега вече мисля, че ще си става с лекота - хем няма да съм гладна, хем ще съм свежа и бодра, хем ще ми е хубаво и ще виждам супер резултати" 
"Преди бързах да отслабна, а сега вече съм сигурна, че ще отслабна когато и да е, не бързам, няма да се тегля всеки ден, но...усещам, че ще е скоро, няма повече да съм с тези килограми, махам ги от мен /представяте си го как се махат/ , толкова съм щастлива" ...

”Изправям се пред най – големия враг на килограмите ми и това съм самият аз – поглеждам се и си казвам истината в очите – до сега съм се залъгвал/а, че не мога да отслабна – това вече е минало” 

“Аз ще оздравея и ще отслабна веднъж завинаги” 

“За да постигна всичко, което искам, ми е липсвало само да РЕША И ДА ДЕЙСТВАМ, започвам от СЕГА !!!!

Колкото и налудничево да ви звучи, пробвайте го! Не си казвайте каква е тази глупост сега, какво общо има това с отслабването…

Ето две от храненията за деня на Миленка, всичко става за минутки...за тези, които търсят оправдание с времето ;) 

Ние сме това, което сами изберем да бъдем – сами творим света в който живеем, сами “програмираме” тялото си какво да иска, какво да мисли, какво да получава...Ако не го пренастроим, ако продължаваме само отвън “опаковката” да замазваме с оправдания, с мрънкане, оплакване и т.н., т.е. ако продължаваме да се самозалъгваме, няма как да имаме промяна, няма как да очакваме нещо различно...

Подарете си едно ново начало! Започнете от сега, не от утре, не от новата седмица и от Новата година...Започнете да изучавате правилата на Зоната сега, направете първата крачка и от решение, преминете на действие! Или ако това рязко започване ви е стресиращо /така съм забелязала/, но си обещавате да започнете от Новата година, то поне до тогава се запознайте със Зоната, навлезте в нея, до тогава започнете с вътрешните нагласи за старт, сменяйте убежденията, вижте какви нови продукти да си купите, как да си разпределите храната и т.н..! Просто направете някакво действие, защото най – важна е първата крачка, за много хора тя е най – страшната и после вече добиват смелост за същинското действие..

Който има нужда от повече мотивация и помощ, предлагаме платен онлайн курс, за който повече може да прочетете тук и да се запишете, ако ви харесва. Към курса имаме тайна фейсбук група, в която си помагаме, споделяме си, черпим идеи за организация, стимул, мотивираме се и какво ли не..Милена също е в групата, както и много други жени, свалили доста килограми и променили хранителните навици на цялото си семейство! Също така качвам какво хапвам /когато имам време/ и давам съвети и насоки.. Започнете от някъде...без значение от къде! 

Също така, следващия месец ще имаме отново семинар с готвене, дегустации, лекции, почивка и забавление ;) в СПА хотел Сейнт Джордж в град Поморие, за уикенда 20 и 21 – ви януари, който иска да се запише и да получи повече информация за цените, може да попита тук – на лично съобщение..