Как Нели отслабна и се подмлади без глад и без спорт на 58 години със Зоната

Назад

06 June 2019

Ако в живота ни има такова нещо, което да е липсващото звено в усещането ни за щастие, трябва да действаме. Да се борим за него, докато го достигнем. 

Така е направила и героинята в днешната ни история. Запознайте се с Нели от Варна, която сега се радва на много сбъднати мечти. Вижте защо. Ето какво сподели за себе си Нели, която е учител. Не лесна професия, свързана с влагането на огромен емоционален заряд и много даване от себе си!

“Здравей, Кати! Ето моята история!

Никога не съм била слаба в общоприетия смисъл. Като ученичка тежах 65 кг при ръст 165 см, но си бях с извивки, а тогава я нямаше Ким Кардашиян и дупетата не бяха модерни! До 26 г  това не ме тормозеше много, но тогава забременях с второто си дете и качих още 20 кг, които не можах да сваля 2 години след раждането. Успях да се справя НО с много инат, глад и спорт / каланетика 3 пъти в седмицата /.  Ядях 5 пъти на ден, но много малки количества. Стигнах 53 кг и почти манекенски мерки / 92,62 /Задържах на 57-60 кг 15 години.

Бях си казала ,че няма да допусна никога да напълнея драстично отново. Е да, но това ми костваше много ограничения – само да хапна сладко / обожавах го / или да не тренирам 1 седмица и стрелката на кантара тръгваше нагоре. Изобщо нямах идея, че има друг вариант среден, мислех, че всичко е “ИЛИ СЕ ЛИШАВАШ ИЛИ СЕ НАТЪПКВАШ”!

Когато станах на 52 години обаче, нещата станаха неудържими, нямах време за спорт, започна критическата, последва менопауза с всичките и ,,прелести“. Килограмите хвърчаха нагоре, а не ядях големи количества...На 56г  тежах 86 кг, задъхвах се при най-малкото усилие, започнах да вдигам кръвно. Постоянно ме болеше корем, получавах киселини, чувствах се подута, тромава и стара. На всичко отгоре работата ми е стресова / учителка съм /. Всяка вечер се връщах изцедена психически и физически. Първата ми работа беше да хапна шоколад – черен и само 1 редче, но без да броя, че в училище вечно някой черпи за нещо с бонбони, вафли и соленки. Следваше вечеря, на която омитах, каквото имаше, без въобще да се усетя...

Преди година и нещо дойде моя преломен момент ииии си казах, че така повече не може!

Ето още снимки на Нели преди и след:

За Зоната бях чувала от интервютата на Руслан Мъйнов, който драстично отслабна и задържа тегло, но на него му готвят. Аз съм толкова скарана с математиката, че е абсурд да изчислявам проценти всеки ден! И тогава се сетих,че сестра ми все лайква във Фейсбук някакъв сайт kakvodaqm.bg и споделя фейсбук страница Яж всичко и отслабвай с мен…

 По някаква “случайност” пак, точно по това време гледах интервю с Катина и си казах, че има смисъл в този балансиран начин на хранене, защото на тази възраст всичко ми беше разбалансирано ;) ;)  Влязох в сайта и започнах да чета. Всичко е така простичко обяснено, с толкова спокойствие и шеговит тон, че веднага ме спечели. Казах си, че и да не отслабна, няма да ми навреди, защото е здравословно. Съобщих на мъжа ми какво предприемам и го помолих да не се сърди, че ще деля салатите, а може би и ще готвя отделно. Той първо се учуди:,,Ама толкова ли си напълняла? Аз не забелязвам, за мен си като в първия ден от запознанството ни‘‘ Ха –ха ,правилен отговор за жената, НООО далеч от истината хахаха. После ме подкрепи и каза, че ще помага, с каквото може, щом ще се почувствам по-добре. Започнахме да купуваме странни /за тогава / неща като Котидж, тахан, авокадо и т.н.

Изцяло следвах обясненията на Катина, някои от рецептите, простичките комбинации. Нямаше никакви притеснения, харесваше ми това, че се яде често и че можеш да си избираш каквото ти е вкусно. В началото не се теглех, не казах на никой друг и малко като на майтап бяха нещата.

Първо си отиде желанието за сладко, не беше истинаааа – лъжичката мед и тахан в закуските, съчетани с плод и цедено кисело мляко ми бяха напълно достатъчни. На работа поздравявах рождениците и категорично заобикалях масата с почерпките. След 15 дни без да тегля храната и да се вманиачавам, само по рецептите, резултатът беше -2.700 кг !!  Не вярвах на кантара, все пак бях на 57 и “дисбалансирана” хахахах , но все пак се амбицирах да продължа.

Пък и беше лесно, не си гладен, само трябва да отделяш малко време за подготовка / не повече от половин час на ден /! Започнах да нося на работа кутийка с обяд и по-мъничка с Котидж и бадеми + ябълка. Тъй като няма къде да се хапва, освен в учителската стая, срещнах много присмех и подмятания:,,Ама какво ядеш, каква е тая кутийка сега, защо толкова“.…

 

Не знам защо у нас се смята за странно да ядеш здравословно, а никой не ти обръща внимание ако се тъпчеш с мазна баница например. Споделих им за Зоната и повечето казаха, че нямали време специално за себе си да приготвят храни / типичен женски мазохизъм /... Аз обаче си продължих и килограмите намаляваха все повече. През  7- мия месец ходих на гости на дъщеря ми във Флорида, бях свалила вече 10 кг и се притеснявах, че за 20 дни ще разваля работата...В самолетите нищо не спазвах, то нямаше как, но през другото време си ядях главно салати тип Цезар с пилешко или риба с гарнитура.

Е, имах и забежки, разбира се – италиански сладолед, спагети, коктейлче, сладкиш, но по веднъж от всичко изброено и не се чувствах виновна! Всеки ден обикаляхме из града  /по 7000 крачки средно /... Като се прибрах се качих на кантара със страх и .....още килограм надолу! И така ..сега съм 67кг / -19кг, -15см от ханш и талия /...А това няма как да не ми върне увереността и самочувствието! НОоо, най- важното – чувствам се здрава, енергична като преди 30 години, движа се с удоволствие...Направо се преродих с тази Зона!”

Уау!!! Каква разлика само!!! Не килограми, а сякаш години са свалени. Лъчезарна, изпълнена с енергия, щастие и живот жена е Нели. И продължава да се храни в Зоната. Превърна я в свой начин на живот и е много доволна от резултатите. И както сама казва – прераждане!!!

Красотата и щастието не са в това да сме съвършени или с идеалните пропорции. Те са усещане. Ако сме удовлетворени отвътре, ако сме постигнали дори малка част от желаното и сме в мир със себе и околните  – вече сме красиви и щастливи. 

Здравето ни е в нашите ръце. И не само! Ако се погрижим за себе си, ще дадем пример на децата си, ще подобрим качеството на живот на цялото си семейство. Тонус, енергия и здраве за всички. Без повече да ни се доспива след като се нахраним, без тежест и дискомфорт. Само се усмихни и си повярвай!

 

Не е нито невъзможно, нито недостижимо, нито пък сложно. Можеш да направиш като Нели –  избери си от раздел рецепти и идеи в сайта kakvodaqm.bg и си хапвай на 4 – 5 часа вкусна, засищаща, истинска, здравословна храна. Няма да закъснеят резултатите. С постоянство и достатъчно желание и мотивация се постигат супер резултати и те са видни. Никакви лишения, глад и физически натоварвания. Спорта е по желание и трябва да доставя удоволствие. 

 

Е? Искаш ли да си на мястото на Нели, тя също е в нашата платена група? Искаш ли да се запознаеш с всички момичета, да имаш съмишленици, които вече постигат целта си? Те всички са в НеДиетата – курс с обучителни по Зоната видеа, всекидневни менюта, обмен на идеи и супер позитивна и весела среда.

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!