Как се свалят последни 10 кг на 55 години - историята на Мария

Назад

22 May 2020

След 50 трудно се отслабва? Я да разбием бързо и този мит!

Как свали последните си 10 кг Мария от Чирпан на 55 години? Копирам писмото й...

“Здравейте на всички, отдавна чета постиженията на много участници в предизвикателството на Кати, но не пиша, тъй като не си падам по това, но вчера една госпожа ме изкара от релси и ето, че реших да споделя с вас, моите резултати и постижения.

Постижения казвам, защото до сега за десетки години лутане и пробвание на диети, гладуване и всичко…

никога не съм постигала такъв резултат и то с ядене на доста вкусна храна, а той е именно: - 10 кг. ..

Та, от много години съм харесала страницата на Яж всичко и отслабвай с мен..., разпечатала съм я.., но до тук. Януари видях за предизвикателството и се включихме аз и една моя приятелка, крайно нуждаещи се от промяна, аз бях станала 69 кг, с ограмен бюст, мярка G, обиколка 100 и кусур, пуках се вече…
Талията ми беше също голяма, абе ужас, в нищо не се харесвах, нищо не ми стоеше добре, защото имах корем, паласки... А приятелката ми се беше наляла в “къча” както казват при нас, тоест в ханш и бедра хахаха.
 
Включихме се във февруарското предизвикателство и още като получихме режима за първи път, още последната седмица на януари го започнахме за проба, не на 100 процента и понякога с грешки, защото не бяхме наясно с нещата...А вече от 1 февруари, сред изгледаните видеа в групата и двете като войници изпълнявахме на 100 процента менюто на Кати, с малко изключение за вечерта на 14.02., ясно защо…
 
Резултата се усети още на втората седмица, много добре се чувствахме и решихме, че ще продължим и март самички, но вече не ден за ден, а хаотично в рецептите, тоест по-любимите и лесни и не толкова стриктно..И така към средата на март вече бяхме с отличните резултати минус 9 и минус 10 кг. и двете! Т.е. за два месеца всичко се изчисти, но бяхме много изпълнителни! 
 

Трудно намирам стари снимки, защото винаги съм се старала да прикривам гърди, корем, паласки, знаете как е :) 

 

     

 

И така, въпреки че постигнахме целта си, ние продължаваме да се храним по този супер разнообразен, здравословен и засищащ за нас начин. Аз лично не съм се хранила по-разнообразно, вкусно и здравословно и ще се включа отново в юнското предизвикателство, за да разнообразя и обновя рецептите си с летните продукти, за да обменя инфо с хората от групата, винаги има какво да се научи!

 
Аз имам и проблем с кожата на ръце, крака, леко се сбръчка, а много обичам лятото да нося потници и къси панталонки... Ох, и още нещо, с години всеки ден от 7 до 8.30 съм била във фитнеса, много добре стегната, като бетон, но килограми не можах да сваля.., наистина както казваш Кати, 80% от хубавото тяло е в кухнята!
Аз ходих освен на фитнес и по 2 пъти в седмицата на гимнастика, там добре, тонус, укрепваща мускалатура, но разтуриха групата, сега съм само на йога, но тук...повече дишане...та да пробвам, да науча и от помощничката на Кати нещо за всеки ден у дома..набързо..
 
Много хубави неща още мога да ви разкажа, но ..най-важното е да го решите, да се настроите, да сте стриктни и ще успеете, ние много си помагаме с моята приятелка, за покупка на продукти, тъй като сме от малък град и при нас няма много от нещата за ядене в Зоната… 
 

А да...и последно ще ви споделя, че моята дъщеря, която е студентка в София по принцип, но от 9 март, във връзка с Ковид е при мен и се храни с мен по режима, хаотично, защото тя и доста от нещата не яде, тоест избира си ...До сега е отслабнала 8 кг, за 2 месеца! Аз от март месец правя течен шоколад по Зоната и всяка вечер, след като вечеряме се подслаждаме, пък и винце пийваме за сметка на някой въглехидрати от вечерята..

Позната ли ви е позата от лявата снимка, която виждате тип “чакай да скрия паласките” хаххаха

 
 
Аз лично вече нямам да свалям килограми, но не мога вече да се храня с боклуци ..за нищо на света не сменям режима си, защото целта ми е постигната!
 

Вече съм 59 кг, бюста ми е перфектен..точен, талия си имам, а от вчера си купих и 3- 4 нови дрешки, че всичко ми пада от старите дрехи. Приятелката ми също продържава с режима, иска само да задържа.. А щерката има още 5- 6 килца да сваля и аз съм ЩАСТЛИВА!! БЛАГОДАРЯ ТИ КАТИ!!

 
Колко години съм искала да постигна това, просто да не се притеснявам от корема и паласките, а да си ходя свободно? Само за 2 месеца със Зоната стана факт! И една снимка с панталон от преди предизвикателствата хахаха, леко отива за подарък вече :) 

 

Любимите ми хапвания са: Кремчетата с извара и круша, цедено нискомаслено мляко с ягоди и ядки, запеканката с киноа и тиквички, пица без угризения, салатата с грозде, Шопска, салата с пиле от сайта, абе всички салати, с червено цвекло - витаминозната, а сутрин ям главно филиика с яйце, лютеница и маслини или с шунка, кашкавал и маслини.”

Да благодарим на Мария за мотивацията, истината е, че понякога цял живот си търсим оправдания за да не стартираме промяната, а вместо това влагаме толкова много от времето и енергията си да се чудим как да прикриваме “дефектите” си, как да се оправдаем пред себе си и близките си защо си седим с тях, вместо просто да СТАРТИРАМЕ и да ги премахнем! 

Може да стартирате с книгата ми, която е пълна с истории, обяснения как да започнете, простичко, на достъпен език от ТУК !

А можете и да се запишете за предизвикателството, което предстои от юни месец, вече стотици заеха своите места, за него прочетете повече ТУК !