Кристиян на 17 г: отслабнах 9 кг за 2 месеца със Зоната...

Назад

08 April 2020

 

Здравейте с днешната история на младежа, който за кратко време се преобрази! Историята започна така… Преди няколко дни получих съобщение от майка му, която се включи в първото предизвикателство през месец февруари:

“Здравей, Кати! Аз съм най-гордата майка благодарение на теб! Вече 2 месеца се храним по Зоната и детето ми успява, от 97 вече е 9 кг. надолу/ 88кг/, благодарим ти! Не е кусвал нищо сладко и казва, че не изпитва нужда от него! Много е нахъсан от резултатите! Аз също се чувствам супер, отслабвам, а вече и мъжа ми се включи, тримата ставаме отбор!”

След което, аз предложих да напишем история, нищо, че момчето иска да свали още 10 кг, ей така за стимул на младежта, сега имаме време да си обърнем внимание какво хапваме! Тъкмо след няколко месеца ще довършим историята, когато си достигне целта.

Ето какво ми написа самият той: 
“Здравей Кати, казвам се Кристиян на 17г., започнах със Зоната от 04.02.2020., като на шега. Мама се беше включила във февруарското предизвикателство. Приготви някаква запеканка с коноа и от момента, в който я опитах, казах започвам и аз. Тогава тежах 97кг. и си казах, че сега е момента да се променя без диети, режими, а с вкусно приготвена храна. Не беше никак трудно, въпреки лошите навици, които имах.

Ядях сладко и вредни храни още със ставането и така можех да изкарам цял ден. Колкото повече ядях сладко, толкова по-гладен се чувствах!

Намерих ти малко стари снимки, още откакто бях на 13 години тук съм до 16 годишен, т.е. до преди няколко месеца последната снимка. Тогава не се харесвах.

 

 

Попаднах в един омагьосан кръг от, които нямаше излизане. Мама виждаше, че килограмите се качват, постоянно се карахме, но не можех да и обясня, защо го правя. Тя се стараеше да се храня здравословно, но аз не успявах. Винаги и отговарях, за нейно успокоение, че от утре ще се променя. Изпитвах угризения, защото постоянно ми се налагаше да лъжа, а те с тати не го заслужаваха.

Чувствах се изморен, с главоболие, не можех да се концентрирам, краката много често ме боляха и ми беше отпаднало, а уж съм младо момче. И ето, че денят на промяната дойде със Зоната и Кати. Започнах с 5 хранения на ден по менюто от февруарското предизвикателство. Не изпитвах никаква нужда за сладко, дори не се сещах за него, цяло чудо.

Спазвах часовете между храненията и така е и до днес. Вече се чувствам отлично, пълен с енергия, по-концентриран, без никакви болки, с 9кг. по лек и без угризения на съвестта. Продължавам и в момента с априлското предизвикателство, мотивира ме това, че с всеки изминал ден изглеждам по-добре, по-здрав и започнах да се харесвам. Доказах на себе си, че мога, което според мен е най-важното. Вече не се налага да лъжа, или да се крия, че ям боклуци и съвестта ми е чиста. Всичко в Зоната ми харесва най-вече, че си изградих режим, който спазвам. Приготвям си дори и някой храни от менюто сам с помощта на везната.

Ето как изглеждах тъкмо като започнах да се храня по Зоната и ето една снимка от сега само 2 месеца по-късно!

Чувството да си върнеш самочувствието е уникално! Ще започна вече да включвам и тренировки!


 

Ето какво си хапвам аз най-често от сайта ти, искам да споделя! Ако мога да помогна на други като мен, които не се чувстват добре в кожата си и които искат да си върнат самочувствието:

Закуска - принцеси с кайма, или  бърза палачинка с моцарела и шунка, филийка с шунка и кашкавал, филийка с крема сирене и шунка.

Обяд - пилешка пържала със салати и картоф, телешки кюфтенца с гарнитура, пица без угризения, готвено – но балансирано.

Следобяд – мъфини с Котидж сирене, ябълкова пита, шоколадово кремче с авокадо, тестеничко за отслабване, ябълкова фантазия и др.

Вечеря - салата с риба тон и крутони, салата Цезар, миш-маш, сирене по Шопски, мусака с телешка кайма и зеленчуци, сготвено прясно зеле с пиле + хляб, запеканка с картофено пюре шунка, гъби и моцарела, телешки кюфтета с доматен сос + хляб, риба със зеленчуци и други. 

Безкрайни благодарности, без твоята помощ и твоята книга не бих успял. Продължавам напред, очаквай още снимки докато си стигна 78-80 кг, остана още малко! 

Който не знае откъде да започне, а наистина е решен за промяна, било то за себе си или децата си, може да поръча книгата ми, или да направи подарък на някой свой близък от ТУК