Леко съм разочарована...

Назад

20 September 2016

Днес съм леко разочарована и мисля да си го кажа…

Вчера получих критики за това каква снимка съм подбрала за на Мимето статията – “още малко и щели да й се видят гащите”, наскоро получих и други критики – за това, че тук там имам правописна грешка, за това че стилът ми на писане е доста разговорен, за това че снимките за сайта не са професионални и т.н.. 

И сега изобщо няма да се оправдавам, защо това или онова така съм направила, също така и държа да кажа, че изобщо не се чувствам засегната, обидена или разочарована от това! Нито пък търся съжаление или съпричастност, аз съм с всичкия си и съм наясно, че след като ще правя някакви публични изяви – на едни ще се харесвам, на други не и това не ме притеснява…

Приятеснява ме друго – все по – често, и тук в он-лайн пространството, и по телевизията, и по улиците и изобщо навсякъде, забелязвам, че хората обръщат огромно внимание на дребните, глупави и незначителни неща, на обвивката, на минусите на хората – те вървят и обсъждат този как е облечен, този колко не става, онзи какви грешки прави, този какви килограми е, и това най – често е с цел те самите да изпъкнат. И аз съм го правила, разбира се, и много много се радвам, че се излекувах от тази болест.

Защото това си е болест, да търсиш във всяка ситуация минусите и съжалението, да търсиш във всеки човек недостатъците, да живееш за да обсъждаш приятели, комшии, съседи, роднини и т.н..Излекувайте се, аз успях! 

Защото всеки от нас притежава както позитивни, така и негативни черти, никой не е перфектен и никога няма да бъде, ако решиш да изкараш на някой кирливите ризи, можеш да го направиш и да го изравниш със Земята, ако решиш да му изкараш добрите качества, можеш да го качиш в небесата! 

Тук избора е ваш, тук е въпрос на ваше лично решение, дали ще търсите негативите в мъжа/жена ви, в детето, в приятелите, в близките ви хора или ще решите, че те притежават и позитивни черти и ще започнете да се съсредоточавате върху тях!

Забелязвам, че е все по – модерно става да се “нареждаме”, т.е. всеки да каже какво не му е наред на другия, уж под формата на базик, а този “базик” всеки сам си знае как си го преживява и в какво го трансформира!

Всеизвестно е, че човек НЕ се променя когато го критикуват, а когато го подкрепят и обичат!

“За да полети една птица трябва да и помогнеш да разпери криле, а не да й ги отрежеш!” 

Забелязвам, че хората все по – рядко и по – трудно си правят комплименти и все по – рядко се казва “благодаря”, “обичам те”, “липсваше ми”, “много си мил/а”, “ще успееш” и т.н. – все думи, които лекуват, които мотивират, които те карат да се чувстваш добре, които всеки иска да чува ! Във всяка ситуация, във всяко изречение, във всеки човек се търсят недостатъците! Излекувайте се ...

Сега ще ви дам пример, преди няколко дни гледах на живо семинар на Наталия Кобилкина, беше във фейсбук и можеше да се коментира директно под видеото, да се задават въпроси и т.н.. Аз наистина останах ужасена и буквално отвратена, а съм живяла на различни места, смятам се за широкоскроен човек, била съм в различни среди, не особено интелигентни .. и все пак, това беше наистина гнусно...

Добре де, не ти харесва това , което тя прави – не ти харесва, имаш право на това, това е твое мнение, твой избор, но хайде моля ви – то не бяха псувни, “айде махай са гадино отивай си в Русия”, то не беше кълнежи, то не бяха призиви да спре, да се разкара, че лъже хората и не знам какво още.. пък за просташките и вулгаризмите – няма смисъл да коментирам…

Когато нещо не ви харесва – не го гледайте, когато нещо мразите или ви дразни – не го правете – махнете се от там, изтрийте го, не го коментирайте.. Защо трябва да изсипвате всичката тази злоба, защо си го причинявате, вие се саморазрушавате?

И така, докато бях отчаяна и наистина ми беше едно такова..разочаровано.. как може толкова хора да са толкова отрицателни, завистливи, криви, злобни, не осъзнати.. се замислих какъв ли им е живота.. Да живееш за да мразиш, за да се събудиш и да се чудиш с кой днес да се скараш, на кой да си излееш всичките оплаквания, как да си намериш оправдания, че не правиш нищо със живота си… Еми започнах да ги съжелявам..и да се моля да са по – малко..

На това се вика хейтър, много от тези хейтъри изобщо не осъзнават, че са такива.. и жалко..

Аз например също като гледам новини и така се усещам, че ставам агресивно настроена, дразнят ме на политиците сериалите, дразня се, че се търсят само трагедиите и брутализмите и наистина ми идва само да псувам и да се нервирам… затова ПРОСТО СПРЯХ, спрях да гледам новини, ами да… Решението е мое, дали да се нервирам, да се чувствам манипулирана и излъгана, да си представям после 3 дни гадните катастрофи или други трагедии и да взема да ги предизвикам – затова просто спрях да ги гледам!!! Спряха да ми се въртят лошите представи и лоши картини от живота – моментално!

За това намерете тези неща, които ви дразнят, било то предавания, хора, известни личности и т.н..и просто ги изолирайте!!! Ще си спестите много нерви и ще премахнете голям товар, негативен и ненужен от гърба ви!

Това е едното, за което ви приветствам да направите, да търсите доброто, позитивното във всичко, защото това е въпрос на осъзнат избор! Щастието също е въпрос на осъзнаване!

Осъзнато може да вземете решение, че днес вместо да търсите в Гошо минусите, ще му направите искрени комплименти, все ще има за какво..повярвайте..

Да кажете на някой, че го обичате, да зарадвате някой с нещо, да накарате някой да се усмихне, да направите нещо добро! Нямате си представа тези малки уж жестове, колко големи са всъщност и как може да промените нечии живот към по – позитивна насока! Бъдете добри, бъдете щастливи и позитивни!

Защото не телефони, къщи, коли, прическа, говор и т.н. ни правят добри и щастливи хора, а това, което сме отвътре, защото красотата не е в симетрията, не симетричното лице е красиво, а щастливото такова!!!

Не се опитвайте да покривате нечии критерии за грим, за прически, за маркови дрехи, за перфектост изобщо, това са глупавите неща от живота, на които в момента за съжаление, се обръща много внимание и се забравя, че това е само една обвивка, истината е там отдолу...

На тази снимка например съм супер недоспала, без капка грим, с евтина тениска, но това не е важно, поне за мен изобщо не е важно, аз съм супер щастлива! Благодарна съм на всичко, което имам, благодарна съм за всичко, което мога да правя и на всички вас, които отделихте време да прочетете това!

А, да и за снимката вчера на Мимето, наистина съжелявам, ако на някой не му е харесала или е била “брутална”, аз не съм обърнала внимание, не гледах никакви гащи, аз просто видях 5 щастливи и усмихнати хора на снимката, но това пак е въпрос на избор!  

Бъдете по – осъзнати, не гледайте повърхностно на нещата, а търсете посланието, смисъла, не обвинявайте никой за положението ви, помагайте, усмихвайте се и карайте всички покрай вас да го правят!

Поставете си за цел, да забележите, вие колко често правите комплименти, колко често сте готови от сърце да помогнете, без да очаквате нещо в замяна, колко често карате някой да се усмихне и на колко хора благодарите ;) 

Ако ви харесва статията – споделяйте – нека повече хейтъри видят това и се усетят ;)