Мери - 20 кг по - малко и драмата в живота й

Назад

21 April 2019

Цял живот, всяка сутрин ставаме за да гоним и препускаме след някакво призрачно, недостигнато “нещо”, за да сме щастливи утре. Не сме доволни, сякаш винаги може и още. Затова всеки ден сме с един ден назад от щастието.

Героинята на днешната ни история е избрала да е щастлива днес!!! Не се е отказала от мечтата си, била е упорита и е работила за да я осъществи!

Как се запознах с Мери? На един от семинарите в София към мен се приближи жена. От онези жени над 40, при които красотата и усмивката са доказателство за красиво вътрешно състояние, житейска мъдрост и осъзнатост. Жената изглеждаше фина, женствена, елегантна. Представи се и се запознахме. Оказа се, че знае за Зоната от години. Че е правила няколко опита сама да разбере как точно действа Зоната, как да си подреди храненията и всичко. Показа ни снимки от преди и сега, от които всички останахме меко казано шашнати. Ето какво сподели Мери за себе си:

“Казвам се Мери Мустафова и съм от Плевен. На 53 години. Съвсем в реда на нещата след раждането на второто си дете, килограмите хвръкнаха от 65 на 85!

Започнах естествено с диети! Така свалях 10-тина килограма, които после бързо, бързо си връщах, че и отгоре. И така се въртях в един непрестанен кръг – отслабване, напълняване, после пак...Благодарна съм, че здравословно нямах никакви проблеми. Това, което най-ме тормозеше е, че съм си лакомичка. Обичам да си хапвам вкусни храни, по-мазнички и калорични. докато преди две години попаднах на сайтове за Зоната! Нищо не разбирах и всичко беше в пълно затъмнение. Купих си и книгите на Бари Сиърс – пак нищо!

Но един ден миналата година си казах така: “ Колко много хора се хранят по този “сложен” начин!! Защо и аз да не опитам, защо аз да не успея? Започнах да чета отново и се случи огромно чудо за мен! Изведнъж, точно като ясен, бял ден всичко ми се проясни. А всичко, за което разказваше в книгата си професор Сиърс се прожектираше като на лента в съзнанието ми. Тази вечна битка между добро и лошо, между добри и лоши алказоиди, инсулин и глюкоген, този така нужен ни баланс! Как ако тези два хормона се държат в равновесие – това е тайната за супер здраве и горенето на мазнини от тялото ни. Окончателно реших – Здравето ми е безценно! Избирам него, пред това да се храня с каквото ми падне, да ям тестени храни – банички, пици, дюнери, еклерчета...Ох, как ги обичах.

 

Никой от нас няма да се отърве жив от този свят, но поне да го живеем без болка, страдание, дебели и уморени.

Равносметката? Минус 20 килограма, огромна промяна на вкуса ми, преодоляване на лакомията. Вече не мога и да искам да ям силно сладки, мазни или пакетирани храни...Не се ядосвам вече толкова като преди! Живея някак си повече в мир със себе си! Намалих диоптъра на очилата си и се подмладявам ли, подмладявам :) А какво по-хубаво от това – младост и хармония! Четете, приятели! Четете! Това е моят призив! 

“Живота е във вашите ръце! Как ще го живеете? Вие решавате това” –  Бари Сиърс

 

Но в живота не сме само щастливи и последователи на позитивното мислене хора. Хора, които не позволят да изпитат дълбоко емоциите си / радост, гняв или тъга /, или пък хора, не забелязващи проблемите си. Ако останеш истински себе си и позволиш на негативната емоция да мине през теб, да я преживееш, осъзнаеш, намериш някакъв смисъл в нея и я пуснеш да си замине, то ти ТОГАВА ще си победител. Не си оставил раните да те превърнат в това, в което не си желал и тези рани да загрозят душата ти. Победата е огромна, победа над духа, над ограниченията, провокациите на живота и ежедневието! 

Ето какво ми сподели Мери, няколко месеца след запознанството ни:

“Здравей, Кати! Сполетя ни  нещо много страшно. Съпруга ми се разболя от рак на езика и се наложи тежка операция. Изплаших се, страх ме беше...Но се стегнах. И за миг не излязох от Зоната и не си помислих отново да се зарежа, въпреки ситуацията... И в болницата се храних така, понеже бях придружител на мъжът ми. Заболяването е рядко и нетипично. Неговата професия не е рискова, не е заклет пушач, уж няма вредни навици. Мъжът ми е търговец на плодове и зеленчуци. С това се занимава. Реших да започна да приготвям Зонова храна и за него.

Месец и половина преди операцията разбрахме за болестта и веднага започнахме със Зоната, нали професор Бари Сиърс пише, че и раковите заболявания много добре се повлияват от нея... И познай? Лекарите не повярваха – раничката под езика видимо беше се свила, просто намаля до почти изчезнала. Както казах, след установяването на рака решихме да се храни с мен само в зеления сектор на Зоната. Много малко лекари  вярват в  балансирано хранене, но наистина беше цяло чудо как се смалява тази раничка и то предполагам, защото Зоната чисти възпаленията...Все пак вече не веднъж и два пъти сме го виждали с очите си и няма как да не повярвам!

Премина операцията, която беше много тежка. Но мъжът ми започна да пие вода и да се храни още на следващия ден. С конци е но може да сдъвква храната. Възстановява се с часове. Освен всичко това,  след повторна биопсия на мъжа ми, вече няма следа от рака! Няма да има лъче и химио терапии! Аз знам, че едната част  е силната ни вяра, че оздравяването ще се случи, но Зоната е чудо! Самата аз не вярвах чак толкова, че е важна храната и че може да ЛЕКУВА, докато не го видях със собствените си очи !!!”

 

И така, приятели. Не е ли тази история още едно доказателство за силата на човешката воля? За това, че мотивацията да направиш нещо е първото и най- важно. То е нашият тласък, причината ни! Да не се предадеш в трудния, тежък момент, а да продължиш и да си пример! Да не затъваш в рутина, инерция и консерватизъм, а да отвориш умът си и сърцето си за света и предизвикателствата му! Да повярваш, че оздравяването е възможно! 

Ето я Мери отново преди/сега – казва, че изобщо не е обичала да се снима в периода си с 20 килограма отгоре, което разбира се е нормално и има много малко снимки от него! А, сега вече – сияеща и преодоляла доста предизвикателства! Адмирации!

ПРЕДИ                                                                                     СЛЕД

     

Ако искате да изглеждате подмладени, озарени от щастлива усмивка, да свалите излишните мазнини без глад, лишения и сложни физически упражнения просто започнете. Направете си някоя от нашите рецепти и се хранете на 4- 5 часа. Направете го и така ще засилите метаболизма си и ще горите, горите –  мазнини, естествено ;)

А, ако имате финансовата възможност, ако не искате да сте сами в това приключение, а в позитивна среда, с многото отслабнали вече хора, ако искате да гледате / слушате обучителни видеа, в които ще разберете всичко за Зоната – как тя действа, целият и механизъм с блоковете, съчетаването на храните и всичко – запишете се в нашият курс НеДиетата.

            Мери успя, само защото реши и действа! А, ти? 

Всички болести са резултат от неумението ни да управляваме нашият собствен организъм и силата на собствената си личност – нашите емоции. Нека не бъдем всеки ден с един ден назад от щастието, а да живеем щастливо днес! Сега! Да се научим да се радваме на всяко вдишване и издишване все по-здрави, все по-осъзнати, все по-отворени към всичко прекрасно, което чака да ни се случи!

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!