Мимето - след 6 месеца в Зоната...Колко отслабна ?..и се омъжи :)

Назад

06 January 2017

За тези, които сега се включват – следим промените на Мимето от Несебър на 29 години с три деца :)

Тя започна със Зоната преди вече 6 месеца и аз я накарах да се изтегли отново /последното й теглене беше доста отдавна/.

Държа да споделя, че не препоръчвам на никоя жена, която има да сваля килограми да се тегли често, даже ако може да хвърли кантара - ще е най – добре. Не се притеснявайте, има как да разберете, че сте отслабнали, то ще си личи по дрехите и по начина, по който се чувствате . Мимето също няма кантар и се чувства много добре като не му рубува вече. Само заради вашето любопитство я накарах да намери къде да се изтегли, защото каквото и да напиша, знам че за повечето от вас цифрите са си цифри ! :)

Ето сега малко за Мимето...Преди 2 месеца това младо семейство реши да вдигне сватба,... вече поживяли доста време заедно, с три деца, обичат се и се подкрепят и какво по – хубаво от това да се врекат във вечна вярност :) Идеята за сватбата им беше много различна от обичайните, искаха да направят нещо много българско и автентично, така и стана :) Както виждате на снимките и петимата членове на семейството бяха с български народни носии, през цялото време с музикален съпровод – тъпан и гайда и завъртяха хора на всяко подходящо място в Несебър :) Прекрасни българи! Прекрасна и интересна идея за сватба, но най – хубавото е колко се обичат и подкрепят след толкова години заедно и толкова деца! Да са живи и здрави и нека се раждат повече българчета!

Мимето продължава да се храни по Зоната и да се чувства прекрасно, като сега не я съжелявайте.. 

Това не означава, че е спряла любимата си чашка с ракийка вечерта, че не яде готвено, че не хапва вкусно, не означава, че е супер силен характер или най - големия инат на света, означава че тя просто започна да действа и се научи на постоянство ! Не гледа всеки ден кантара и няма очаквания към него, не търси всеки ден оправдание за да спре…Тя просто действа, без да мрънка, без да мисли колко точно е свалила, тя е с ясната идея, че ще отслабне. И да се отклонява от Зоната, което е нещо напълно нормално, просто после пак се връща и толкова. Не е нужно да се драматизира, че е голяма грешка, че примерно днес не се е сдържала и е хапнала някой десерт или нещо в по – големи количества. Важно е да си постоянен, на следващото хранене пак се връщаш в Зоната и готово ! И тази Зона не означава, както повечето хора си мислят - сложни схеми, сметки, броене и т.н., означава просто да свикнеш да се храниш на често и храната ти да е балансирана. Е, разбира се, трябва малко време за да го превърнеш в навик!

Най – голямата пречка, за да се свалят килограми не е нито сладкото, нито тестяното, нито ината, който имате или нямате. Най – голямата пречка е че повечето хора, започват да мислят как да го направят по – бързо, как да стане веднага, постоянно се проверява кантара – започват едни крайни настроения –ту на голямо щастие, като се види добър резултат , ту на огромно разочарование, като този резултат следващия месец не е същия.:) И най – често от много бързане не стигаме до никъде….Не е ли така ?

Грешна е първоначалната настройка – всеки иска да стане моментално, дори с години да е стоял с много наднормени килограми, то като започне да пробва ново хранене и вместо да се учи на постоянство и на търпение, да мисли за това, че ще подобри здравето си, енергията си, че ще дава добър пример на близките си, той само мисли дали за 1 месец ще свали 5 килограма или повече.

Ето и нейното постижение в цифри: 16 свалени килограма за 6 месеца. 86 кг започна Зоната, сега е 70, 5 кг. :) Майка е на 3 малки деца с малка разлика, без време за тренировки и с малко движение. За пореден път – когато искаш нещо –просто действаш и не намираш оправдания! 

        

Ако започвате сега и наистина сте тотално решени за промяна, то единственото, което трябва да се стараете да правите е да се учите на постоянство, да се мотивирате от успешни истории, снимки и материали и да бъдете търпеливи. Тези неща се учат и възпитават, знам го от личен опит, защото не ги притежавах  :) 

За да успее човек трайно да свали килограмите си, трябва да е готов за цялостна промяна, да не гледа кантара постоянно, да иска да започне да води по – здравословен живот, което не знам защо, повечето хора го свързват със скучно или много странно нещо :) . Това не означава да спреш срещи с приятели, гости, купони, да пропускаш празници и да не близваш алкохол или да не кусваш шоколад. Тук не си на диета, тя може и да забранява тези неща, но Зоната не ги забранява, просто си има количества на някои храни, които не трябва да се превишават, както и си има комбинации, които трябва да се научат. Нито се гладува, нито има ограничения коя храна с коя се смесва, нито има нещо забранено! Има едно – както много хора го казват на разговорен български – “занимавка” !

Да, “занимавка” е в началото докато я разбереш няколко дни и докато започнеш да я практикуваш няколко дни, след това просто трябва да се учиш на постоянство. Занимавката е 1, 2 месеца, както като се учиш на всяко ново нещо, било то да караш кола или да започнеш нова работа, винаги в началото излизаш от комфорта и после лека по – лека ти става навик. “Занимавка” е да ядеш по няколко пъти на ден, а не да изядеш просто няколко солети, после няколко филии или нищо за по – лесно. “Занимавка” е да помислиш какво да съчетаеш, вместо просто да натъпчеш поредната порция “каквото дойде” и “когато дойде”. Но това е истината, без никакво ново усилие – промяна няма да има. Просто усилието в случая не е гладуване, не е измъчване, не е изтощение. Със Зоната е вкусно и приятно! 

Мимето успя - тя се реши и започна, тя беше много щастлива, че може да яде толкова храна и да отслабва, беше много щастлива, че не гладува, а даже има толкова енергия, беше много щастлива, че може да яде толкова любими неща, че децата й също започнаха да си хапват балансирана и вкусна храна. Тя също беше опитвала диети, но винаги за кратко, защото хем е чувствала глад, хем е изпитвала огромна нужда за сладко, което сега при Зоната го няма ! 

Тя действа и нещата се случват, започни и ти! Не отлагай повече! За няколко месеца, може всичко да се промени и да си върнеш самочувствието и живота! Ето малко снимки на Мимето само от ПРЕДИ - тогава, когато както тя самата казва, си е изглеждала постоянно бременна , държа да спомена, че на нито една снимка тя не е бременна! Тези килограми са били толкова много само, защото се е оставяла по течението, ядяла е 1,2 пъти на ден, каквото дойде, когато дойде, без да помисли за себе си, без режим, без нищо – просто или много малко хранения на ден или тъпкане и толкова  :)

 

Естествено сега се чувства много лека, много по – жизнена, много по – доволна ! Тя продължава! Има си цел 55 кг. и е сигурна, че ще ги достигне ! Да благодарим за вдъхновението на Мимето и нека да продължи да следва целта си, докато я постигне ! А ние ще я наблюдаваме и ще се мотивираме от нея!

С огромна радост искам да съобщя, че курса „НеДиетата“, който направих свързан със Зоната, за по – заети хора, за хора, които имат нужда от повече помощ или мотивация – работи много успешно! 

        “НеДиетата” е курс, който е изграден от 2 части :

  • обучителна част – много кратки и на достъпен език записани видеа с малко теория и психология

  • практическа част – затворена фейсбук група, в която всеки, който и когато има време, качва снимки на храната си, идеи, задава въпроси, мотивираме се, забавляваме се и се учим на постоянство! Ако искаш да се включиш и ти или да прочетеш повече за него натисни тук – https://www.kakvodaqm.bg/kurs-nedietata

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!