Направете този опит, за да повярвате, че Зоната действа!

Назад

19 June 2017

Навсякъде четете за тази Зона – колко е здравословна, колко много се отслабва от нея, колко енергия дава…. Но как да повярвате, че действа ?

Ще се радвам да не ми вярвате колко много действа и сами да направите следния опит, за да си извадите изводите...;)

ОПИТ

ДЕН 1, в ден, в който НЕ ви е важно да сте концентрирани и свежи, изяжте 2,3 филии бял хляб със сладко – да речем намазани с шоколад, мед или сладко от бурканче :) 

И хляба /тестяното като цяло/ и сладкото отгоре, което и да сте избрали са въглехидрати – “лоши” въглехидрати, които ще ви “приспят”..

Да, точно така, до час, два след като сте изяли високовъглехидратната храна, като тази, ще се почувствате изморени, заспали, ще ви липсва енергия и т.н.. Същото ще се случи, ако изядете голяма порция спагети, хамбургер, питки, пица, торта и други небалансирани храни.. И на всичкото отгоре, ако редовно прекалявате с подобни храни, не само, че ще сте изморени и изтощени, ами и ще искате още подобна храна, т.е. вредна.

Ако често се залъгвате с “боклучки”, или ядете доста сладко и тестяно, или ядете нередовно / 1,2 пъти на ден /,... то е много вероятно да изпитвате силен глад за сладко – неконтролируем дори. Спокойно, това не сте вие, а хормоните ви, които чакат да промените начина си на хранене, за да се балансират и те ;) 

ОПИТ

ДЕН 2: 1 ваша длан месо /100 г/ + 1 домат /240 г/ + 1 филия хляб /Бонус/ + 1 малка праскова/ябълка /150 г/ + десетина маслинки или ако не обичате месо, може да сложите 1 длан сирене на неговото място...

В тази чиния има баланс – месото е протеина, домата, хляба и прасковата са въглехидратите и маслините са мазнините...Това означава, че ще поддържате кръвната си захар на ниво, няма да има инсулин, който да се отделя в огромни количества, както горе със сладкото, а оттам и хормоните ви за няколко часа ще са “подредени”. Ще имате енергия следващите 4 часа, ще се чувствате в перфектно състояние, ще сте бодри и свежи.

А, ако продължите със зоново хранене целия ден – ще спите добре, ще се събудите “странно” как, но много лесно, отпочинали, енергични и ако продължите с това хранене за месец, няма да повярвате отново, но “ДА”, това е истината – ГЛАДЪТ ВИ ЗА СЛАДКО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ, глад между храненията не би трябвало да изпитвате и ще видите още колко много ползи има от това хранене ;)

Нарочно не дадох сладко за този опит, не че не може, може да си изберете нещо друго от тук, но мисля, че домат, плод и месце/сиренце повечето хора обичат или имат налични вкъщи ;) Ако не може да намерите хляб Бонус, ползвайте някаква малка филийка пълнозърнест, ако е бял 1 малка филийка..., но няма да е същото, защото белия хляб е бърз въглехидрат и няма да се чувствате толкова дълго заситени. Може да си направите някоя пица или запеканка от сайта, ефекта ще е също толкова хубав ;)

Като чуете Зоната и често си представяте нещо много сложно, това е просто хранене на често, за да се забърза метаболизма и да се поддържа кръвната захар на ниво, а оттам и хормоните ни /на всеки 4 часа – храна/ и  балансирана храна – протеини /меса, риба, сирене, извара, кашкавал, соеви продукти и др./ + въглехидрати / плодове, зеленчуци, бобови, зърнени и др/ + мазнини /авокадо, маслини, ядки, семена, зехтин, масла и др../

Повтарям отново – Единия ден например за закуска, изяжте 2,3 филии бял хляб със сладко отгоре и следете състоянието си следващите 3, 4 часа – най – вероятно ще ви се доспи, ще ви домързи, ще се чувствате разконцентрирани, изморени и много ще ви се прииска да полегнете ;) 

Другия ден за закуска изяжте тази комбинация горе или друго зоново хранене си изберете от сайта ;) – сами проверете какво е чувството да си в перфектно състояние ;)

Кога опита няма да работи?

*ако си добавите или махнете някоя от храните в чинията – всичко трябва да е така, както съм ви го написала ;)

*ако пиете сокове, газирани или други подсладени напитки с храната или точно преди/след храната

*ако точно преди или след опита сте яли и друга храна, така няма да разберете ефекта от храненето в Зоната

НАПРАВЕТЕ ОПИТА, за да видите как Зоната започва да работи веднага, още от следващото хранене може да започнете да “подреждате” хормоните си и да топите излишните мазнини !