Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Блог

Отзиви от ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО №1

Отзиви от ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО №1

04 March 2020

Това са само част от отзивите, ще ги качвам всички постепенно! 

Радка Рачева

Здравейте !Случайно попаднах в сайта на Кати. За минута не съжалявам, че се включих в това предизвикателство. Аз съм над 60 години и естествено започнаха да се появяват болки в ставите и натрупване на килограми. Благодарение на това хранене се чувствам по жизнена,по-подвижна,а и болките отшумяха. Резултатите са налице минус 5,200кг, по 10см от ханша и талията и 6 см от бедрото. При приготвянето на менютата за всеки ден не съм имала никакви проблеми, защото бяха представени по опростен и по-различен начин с примери и разяснения. Нямах търпение да приготвя всяко едно ястие. Някои хранителни продукти използвах за първи път,но бях приятно изненадана от вкуса им.Усещането през този месец е , че излизам от един омагьосан кръг ,не само чрез храната, но и психологически, в който бях попаднала след тежка загуба в семейството. Още в самото начало след изглеждането на всички видеа започнах да се мотивирам.

Постепенно това се превърна в навик,който ще ме поддържа да продължа. Книгата също ми хареса много, защото няма сложни медицински термини, а всичко е написано разбираемо така, че сами да определим състоянието на тялото си. В доста истинските истории, които са описани се разпознавам и също така някои мои блокажи и страхове. Резултатите, които са постигнали тези хора още повече ме мотивират. Сега препоръчвам книгата на близки и приятелки,които виждат резултата ми от този месец.
Завършвам със следната мисъл:“До всички мои настоящи и бъдещи мечти,ако мислите,че ще се предам или откажа-сбъркали сте човека!!!“

Мери Емо

Не зная от къде да започна! Първо с цялото си сърце, искам да ти БЛАГОДАРЯ мила Кати. Казвам си: „Бог те изпрати“, случайно във фейсбука ми се мярна страницата ти и реших да я харесам и разгледам. И като видях презизвикателството от 01.02 което ще започне, реших да се включа заради килограмите, които качих последните години. Но.. още от 3-4 ден ми стана много интересно. Просто се чувствах като перце. Започнах да готвя, НЕ по задължение, а с голям интерес и желание. Вече почти месец и мога да кажа,че се чуствам пълна с енергия. Въпреки, че ставам в 3:30 за 1 смяна и се прибирам в 15:00 часът, а за 2-ра смяна се прибирам в 23:00. Аз не чуствам глад, не се чуствам така изтощена и уморена както преди. Също така преди постоянно бях гладна, седях вкъщи или на работа и изпитвах вълчи глад. Сега не усещам никакъв глад и не се тъпча безразборно.БЛАГОДАРЯ ТИ,БЛАГОДАРЯ ТИ Кати. С нетърпение ще чакам април месец за да се включа пак в предизвикателството. А….забравих да спомена и книгата. Тя е.. страхотнааа и мнооого поучителна. Ти си уникална! Много се гордея със себе си и мога да споделя само за месец каква разлика имам с тази снимка – вече не съм подпухнала и подута 🙂

Yulia Radeva

Аз искам да благодаря от сърце на Кати за това невероятно предизвикателство! При мен се случи нещо невероятнооо! Аз съм хипертоничка повече от 25 години и колкото и да не е за вярване още първата седмица на предизвикателството се наложи да махна сутрешните дози лекарства, защото кръвното ми падна много. Мога още многа да пиша но мисля, че това е достатъчно да мотивира и други хора! А и съм 4 кг. надолу за по-малко от месец!!!!

Nelly Konakchieva

Започвах да пиша и се отказвах няколко пъти…Може би защото моя случай е клише-53 години, работя от къщи, никакво движение, „екстри“ като безсъние, подути крака, ръце, корем и т.н. Познавам Зоната, разбирам я, не ми е сложна, но въпреки това започвах отново и отново и всичко като омагьосан кръг – 3-4 кг надолу, после пак нагоре, даже и с добавка.
Все си повтарях – нямам време, много работя, от другия месец и т.н. Купих книгата на Кати, не съм я прочела цялата/пак оправдания/ но от това което видях, все едно е писано за мен вътре. В предизвикателството попаднах случайно, мнооого благодаря на Кати за мотивацията, за това че се опитва да ни повлияе да осъзнаем, че всичко е на някакво друго, по-дълбоко ниво. За един месец съм се разделила с 9 см от корема, по 1-2 от други прелест , както и с 4 кг. В момента съм 74 кг, преливаща от енергия, работя с лекота и спя като бебе. Целта ми е поне още 7-8 кг надолу, но това, както казва Кати ще ми покаже тялото и духа.
Благодаря на Кати, най-вече за това, че ме накара да разбера, че не е необходимо прекаленото премерване и пресмятане на продукти. Най-много обаче ми подействаха клипчетата, с които ти Кати ни мотивира да погледнем не само на храната, а и на психологическата част от това предизвикателство – да намерим причината и да излезем от „програмираното“ състояние на мозъка си.

Genoveva Stefanova

Включих се в предизвикателството точно, когато най-много имах нужда. Няколко дни преди да разбера за него, отново бях отворила сайта и гледах рецептите с идеята да си направя седмично меню и да започвам вече да се храня по Зоната, но….нещо ми липсваше, нещо все не можех да разбера сама и отлагах за друг път. Толкова се зарадвах, че Кати прави тази група, че нямах търпение да започна. Тази група толкова погмага да не се отказваме, да продължаваме. Никога не съм била толкова постянна към грижата за себе си. За което огромно Благодаря . Не съм се чувствала по-добре не помня от кога, няма я вечната отпадналост, няма го постоянното сърцебиене ….няма ги и 4 кг. Отново Благодаря и пак нямам търпение за следващото предизвикателство, че това свършва!

Mariya Kamacharova

Здравейте обръщам се към всички дами над 50 години Зоната е страхотна, запосах се в това предизвикателство заради наднормено тегло. Всичко се случи много бързо качени килограми, нервност, стрес, загуба на сън и т.н. Всяка от вас в тази възраст ще ме разбере. След месец хранене по Зоната загубих 4 килограма. Спряха ми вълните и си върнах енергията и съня. Искам да благодаря на Катина за страхотната работа! Всяко едно сърце и like ми даваха повече стимул! Не се отказвайте! Напред и успех на всички!

Чудомира Липчева

Здравей, говоря на “ти”, защото доста успешно си скъсила дистанцията. Ако трябва да съм напълно искрена, се включих в предизвикателството само заради отслабващия ефект. От известно време следях страницата във фейсбук, а и сайта, но ми се струваше много сложно да чета и смятам постоянно. Мързеше ме, не ми се занимаваше. Включих се, защото очаквах всичко на готово да ми се даде, т.е. да не го оценя достойно. След почти месец обаче на режима, имам чувството, че света ми се преобърна. След като ми се наложи да смятам, за да заменя храна, която не ям с друга любима, да опитвам да се вместя в натоварения си график за готвене и редовно хранене. Изведнъж осъзнах, че съм започнала да се грижа за себе си, че е започнало да ми пука за душата, тялото и всичкото ми. След като отделям специално време да си приготвя здравословна, разнообразна, засищаща и вкусна храна, значи обичам себе си и искам да се чувствам добре в кожата си. Още след първите 10дни забравих да се тегля и меря(нарочно). Просто вече не ми пукаше дали ще свалям кг. Просто се чувствах щастлива от това, че правя нещо за себе си. Започнах да мисля за себе си в дългосрочен план, не от днес за утре. Усещам промяна не само в тялото си, но и в мисленето си. Намирам начина да се мотивирам сама. Съпругът ми се впечатли от цветните ми чинии и започна да се храни с мен. Сега съм готова да се включа във всяко следващо предизвикателство, във всяко популяризиране на Кати. Защото това, което даваш, онази добавената стойност, за която никой от нас не плаща нищо, а получава в пълен размер. За онова, което влагаш, като емоции, енергия, личен пример, мотивация и още, и още. Мога само да благодаря, че попаднах на теб, че ми отвори очите да започна да помагам на себе си. Прекрасна си, продължавай да бъдеш смела да изразяваш свободата си!

Daniela Dimova

За мен Зоната е нов живот.
Преди за започна хранене по Зоната бях изтощена, изнервена, със стомашно неразположение – подут стомах и дискомфорт.
Първите дни в Зоната ми бяха трудни, защото приготвях храна с точните грамажи, кантарчето постоянно ми беше на плота и теглих ли, теглих…
Но постепенно свикнах с количествата, приготвям вече на око.
Резултат: отслабнах с 3кг за 25 дни, прибран корем, чувствам се комфортно, със самочувствие. И вчера колежката ми каза, че и излъчването ми е по-добро.
Е, как да не я обичаме тази Кати бре хора?

Milena Pavlova

Следя сайта Какво да ям от няколко години. Пробвала съм рецепти, повече закуски и се старая да ги спазвам, но не стриктно и не на всяко хранене. Убедила съм се лично, че има резултат от този начин на хранене. Успявала съм да си подобря кръвни изследвания и да сваля няколко килограма.
Записах се в това Предизвикателство, за да видя какъв ще е ефекта от това да се храня в Зоната стриктно. От години имам инсулинова резистентност, излишни килограми, омазнен черен дроб. Последните ми изследвания леко се влошиха и ми увеличиха дозата на хапчето. Реших, че е крайно време да се
погрижа за себе си. И Предизвикателството дойде съвсем на време. Според мен това, че сме група, че си споделяме и че знаем, че не сме сами е много мотивиращо. Видеата и съветите, които дава Кати са много полезни, обяснява ясно и разбираемо. Менютата са лесни за изпълнение и много вкусни. Свикнах как да комбинирам храните и вече се справям сама доста успешно. Резултатите при мен са 4 свалени килограма, забележимо отслабнала, чувствам се по-лека и по-енергична. Смятам да продължа да се храня по този начин за по-дълго време. Благодаря на Кати и на цялата група за всичко!

Rusanka Stoqnova

Здравей Кати. Аз ти благодаря за времето отделено за нас. Аз съм с Хашимото повече от 14 години и в момента се чувствам спокойна, няма го непрекъснатото напрежение и безпокойство, по леко усещам тялото си. Меря храната, придържам се към менюто и имам 3 кг. по-малко, заредена с енергия! Всеки ден ме мотивираш и вдъхваш кураж и нещата се случват. Още веднъж голямо Благодаря!

Красимира Христова

Благодаря на съдбата, че ме срещна с теб Кати, от три години чета за Зоната. Два пъти пробвах и бързо се отказвах…..Ти ме мотивира достатъчно, аз го пожелах и промяната се случи – отслабнах с 5кг за месец. От 67.500кг-62.400кг. Благодаря за вдъхновението и смятам така да се храня занапред. Дъщеря ми е на 16г. започна и тя с мен да се храни зоново. Много съм вдъхновена!

Maq Petkova

Здравейте, с огромна радост бих споделила.
Включих се в предизвикателството заради наднорменото тегло на дъщеря ми и след много други режими и ограничения при които тя се лишаваше и беше гладна и изнервена. Беше стигнала до там, че аз и слагам храна за училище, а тя се черпи с храна от другите деца. В резултат на това за своите 10 години се сдоби с ускорен пулс. От както сме на режима пулса и от 95 падна до 78-83 (варира). Тя е на режима от 5.02. Има леки изключения. Кантара съм го прибрала, че от предишен опит знам, че може да действа демотивиращо (и на нея съм обяснила, че е важно здравето и пулсомера). Мога да кажа, че се чувства бодра, енергична и сита. Няма я предишната нужда след хранене да се излегне на дивана. Не се храним точно по седмичното меню, а гледам постепенно да предлагам нови храни, които се приемат много добре. Даже въведе нова “ мода“ в класа си – някой момичета си носят вече кремчета за закуска.
Предстоят ни скоро изследвания и вярвам, че и там ще има промяна (за тях като са готови ще пиша на лични).
За мен мога да кажа, че имам страшно много енергия, голямата ми дъщеря също е много доволна от режима. Сладкото винаги ни е било проблем на всички, а сега само веднъж съм правила кремче с авокадо. Страхотен режим-благодарна съм на Съдбата, че ме срещна с теб, а на теб за всичко, което правиш.
Навремето хората като се лекуваха в болница и според заболяване си получаваха храна-е прави са били!!!
Групата ми действа много мотивиращо!

Таня Ненчева

За мен Зоната също е нов начин на живот. Започнах този режим на хранене основно с лечебна цел, намаляне нивото на LDL – холестерола в кръвта повишен заради Хашимото. За почти месец нивото му се понижи с почти единица. Свалените кг са ми бонус, в сантиметрите имам значителна разлика. Най-важното за мен обаче е не свалените кг и сантиметрите, а това,че се чувствам значително по-добре от преди да започна. Радваме и това, че нивото на LDL -холестерола ми се понижава, което за мен си е постижение. Ще продължавам и за напред да се храня по същия начин 🙂 Благодаря ти, Кати, че полагаш усилия за всички нас. Купих си и книгата, страхотна е 🙂 . Дъщеря ми живее в Англия ,запалих и нея на този режим и при нея вече има положителни резултати.

Magdalena Atanasova

За мен, Зоната е моя начин на хранене, вече със сигурност! Първоначално бях предубедена към всичко това, не исках и да чуя, камо ли да разбера за какво иде реч с тези грамажи. Сега съм изключително благодарна на Кати, че й повярвах и започнах да се храня по Зоната. За този месец на предизвикателството: тази изнервеност, стомашните неразположения, подут стомах и тежест след нахранване, вечно ми се спеше, нищо не ми се правеше и т.н ,НЯМА вече и помен от тях! Чувствам се прекрасно. Ще продължа с този начин на хранене и с нетърпение чакам следващото предизвикателство! Целувки, Катина и благодаря!

Desy Деси

Започнах Зоната с увереността, че работи, защото бях изчела много по темата и всичко ми се стори много логично. Разбира се, в началото се наложи да изляза от зоната си на комфорт, за да вляза в здравословната Зона 🙂 Само мисълта, че трябва да се храня 5 пъти на ден и за всяко хранене да приготвям храна и то за двама, ме стряскаше. Но резултатите оправдаха усилията! И двамата с половинката ми сме чревоугодници, но на него повече му личи, затова и резултати при него са по показателни – за 25 дни 7 кг. При мен само около 2 кг и по 1-2 см от обиколки, но всъщност това си е супер, защото слязох под 63кг, която граница последните години ми е било невъзможно да премина. Това само доказва, че Зоната работи за всички по здравословен начин, което за мен е най-важно. Благодаря, Кати, за всички напътствия и подкрепа!

Ivanka Kostadinova

Добре,че те има мила Кати! Така започвам защото дълго време ми отне да се изпробвам най-различни диети. Аз съм с Хашимото и хипофункция на щит.жлеза. Откакто съм на хранене по Зоната се чувствам прекрасно. Много съм щастлива и позитивна този месец. Сигурно е от хормоналния баланс. Много са нещата, който ми се случиха: отслабнах с 4 кг, не съм подпухнала сутрин,започнах да ставам преди да звънне алармата,т.е.наспана съм .Много ще се радвам да намаля приема на Еутирокса .Обичам те мила!

Веселина Радушева

Здравейте! Включих се в това предизвикателство, защото съм с диагноза Автоимуно заболяване Тиреоидит на Хашимото. От година и половина, опитвала съм всичко! Спазване на лечебно хранене, смяна на хранителен режим- спиране на глутена, смяна на дозите на L тироксина и се чувствах по зле и по зле. Докато една вечер видях в групата! Кати да пише, че подготвя предизвикателство. Реших да пробвам и това. Сега след близо месец мога да се похваля. Вече ям всичкооо! Метаболизъм ми се нормализира стана същия какъвто беше преди диагнозата. Имам сили за всичко, чувствам се нов човек, а и близките ми го забелязват, не се оплаквам вече кипя от енергия. Не съм се теглила още, за мен това не е от голямо значение, защото съм в нормата за кг. Най- важното е че намерих правилната терапия след година и половина лутане по лекари и изследвания. Това вече е моят нов начин на живот!
Сега да ви разкажа за синът ми! Ставаше сутрин, закусваше със сладко и така почти през целия ден. Докато не куса запеканката с киноа. След нея и той каза че се включва. Придържа се към менюто и казва че дори не изпитва нужда за сладко. Не е кусвал сладко вече 3 седмици и е 4кг надолу. Аз съм най-щастливата майка, благодарение на теб, Кати детето ми започна да се храни здравословно!

Svetlana Radeva

Кати, Кати.., помогна освен на мен, но и на съпруга ми да осъзнаем, че Зоната е нашето “нещо”. С осезаемо променено тегло, външен вид и тонус, ти казвам от името на двама ни… БЛАГОДАРЯ!!!

Ludmila Eshpekova-Kamenova

Чувствам се перфектно! Не бях стриктна на 100%, но въпреки това има резултат. Влязох в дънки, които едва обувах. Не се тегля, но всички казват, че просто съм се прибрала видимо, което си личи и по дрехите. Спокойно ми е на душата, не се напрягам за глупости.Направо съм нов човек!

Росица Коджабашева

Аз също чакам с нетърпение следващото предизвикателство.
Чувствам се добре. Нямам нужда от сладко. Когато отида да пазарувам минавам през щанда с шоколад без да се удавя в слюнки.
С инсулинова резистентност съм. На два пъти се случи да съгреша в две последователни хранения и веднага получих типичното разтреперване при хипоглигемия. Тялото много бързо ми даде отговор. И аз си научих урока.
Благодаря на Кати за търпението и за смляната информация!
Благодаря и за създаването на тази група, защото за мен е голям стимул.

Детелина Маринова

Със Зоната се знаем може би от преди двайсетина години. За това време съм я почвала поне 20 пъти и до първата седмица. Но тогава много се теглех на кантара, на ден по 3 пъти. сега не съм се качвала дори първия ден, просто си знаех, че 15 кг са ми в повече.И сега не знам колко съм, но усещам по дрехите, по движенията, по енергията.Е, фиданка със сигурност не съм станала, но ми стига и това ,че ми е леко и най вече имам енергия и не ми се яде сладко.Аз също съм с Хашимото и въпреки ,че пия хапчета постоянно бях уморена и в депресия.Ще продължа със сигурност, дори ще предам всичко което научих и на дъщеря си , защото и тя е с Хашимото и въпреки ,че е много слаба постоянно и се спи и е уморена. Благодаря ти Кати и продължавай с предизвикателствата!

Наталия Николова

Моята дъщеря е на единадесет и двете имаме проблем с килограмите. И ние сме в зоната от началото на годината и имаме положителни резултати. Тя започна да ме пита кое с какво да изравнява, а благодарение на методът на Кати на око мога да й обясня. Храната, която носи в училище буди интерес и сред децата, и сред учителите.
Аз се чувствам много добре – не ми се спи и нямам пристъпи на глад за шоколад, каквито имах преди. С участието ми в това предизвикателство успях да мотивирам и близките си да се хранят зоново. Купих книгата на Катина и всички я прочетохме. С мъжа ми започнахме да изравняваме вечерната чаша с вино – което е повод за много шеги сред приятелите ни, но това е последния ни блок преди лягане и ни носи удовлетворение. Майка ми също започна да си приготвя зонова храна.
През този месец опитахме много нови рецепти – ядохме зонови торти и палачинки и станахме фенове на дюнера и запеканката с киноа.
За мен усилието да приготвям храна за трима за цял ден, да меря порции и да слагам по кутиите беше доста уморително, но съм горда, че издържах. Вече когато планирам менюто за вечерта и следващия следващия ден задължително мисля как да го балансирам. За този месец започнах да мисля “зоново”, благодарение на четенето и следенето на постовете ти в групата. Ще препоръчвам такива предизвикателства на всеки, който ме попита.
Благодарна съм на Катина!

Надежда Тодорова

Менюто, което ни приготвяш е разнообразно, вкусно и не отнема много време да го приготвиш и планираш за седмицата. Благодаря ти за желанието, което влагаш в менютата, старанието, да отговориш на всеки въпрос и началния тласък, който ми даде да се замисля какво досега ми е пречело да постигна успехи с тялото си. Огромно благодаря и чакам с нетърпение новото ти предизвикателство Кати. Забравих да добавя, че след хранене нямам вече тежест и болки в стомаха след хранене.

Стели То

Бях чела за Зоната и ефекта върху хормоните и кг. Прочетох и книгата, гледах рецепти по сайтове, но все нещо ми липсваше – организация, мотивация, някой да ме сръчка, подкрепи в лутането това може ли и по колко. Изглеждаше ми сложно и объркващо. С охота приех предизвикателството от Кати. Като новогодишен подарък за нова среща със здравето ми. Имам ИР, хорм.дисбаланс, 70 излишни кг, огромен апетит за всичко и доста сладичко. Първата седмица беше изпитание. Преди храната дадена за 1 ден по менюто от Кати я изяждах на 1 хранене, хапвах си 1/2хляб Вита на хранене, по една кутия шок.бискивити за десерт и т.н. Е, да си кажа аз…за други като мен….. МОЖЕМ, да беше трудно, но само тази първа седмица, сега се засищам с много по-малко храна, вече планираните 2ф хляб Вита на хранене ми остават… Свивам се от гл.точка на см и кг. Заслужава си всеки да опита, а аз очаквам още промени в хорм.баланс, но съм наясно че трябва постоянство и търпение. Надявам се след време да мога да се похваля и с още промени.

Hristiana Ivanova

Здравей, Кати. Днес случайно или не 🙂 ми се мерна сентенцията – Път, наречен „по-късно“ води до място наречено „никога“…… Така беше и при мен, започвах Зоната, прекъсвах и си казвах „ще продължа пак от утре, другиден…“ и годината мина неусетно. Включих се в предизвикателството, защото имах нужда от побутване, ритник и нещо, което да ме накара да съм стриктна – под час, в грамаж, с баланс. Научих се да закусвам и да се храня, преди да съм почти припаднала от глад, защото така се ограничавах преди… Резултатът при мен е – 4 кг, имам много още за сваляне, но е факт, че влязох в панталони, отдавна забити в графа „невъзможни за обуване“. Чувствам лекота, енергия и ужасната двойна гушка се прибра 🙂 Харесва ми, че в групата сме голяма и приятна компания, а със съмишленици винаги е по-лесно. С нетърпение очаквам априлското продължение. Благодаря ти Кати, от цялото си сърце!

Aneliya Georgieva

Здравей, Кати. Отдавна те следя и си харесвам рецепти, какво ще ям, когато се реша да започна Зоната. Виждаше ми се адски сложно, а и с тези грамажи си мислех, че много малко количеството ядене се приема. От много години съм все на диети. Все си повтарях, че гладна и дебела ще си умра някой ден. Започнах предизвикателството с цел отслабване, а и оздравяване. След първото раждане си възстанових килограмите веднага. Но след второто вече ми бяха открили Хашимото и килограмите си стояха. Вярно е, че преди живеех, за да ям, а сега, за да съм здрава и да се чувствам добре в собственото си тяло. През този месец преоткрих много вкусове, което ме радва. Не ми липсва хляба, картофите, ориза или сладкото. Най-важното не се чувствам гладна. Малката ми дъщеря на 1год. и 11 месеца много обича да си похапва от кремчетата. Щастлива съм, че успях да удържа вече почти цял месец и нямам намерение да се отказвам. Готова съм да се включа и в новото предизвикателство!

 

От тук може да закупите книгата ми с много споделени истории на хора, които се хранят по Зоната, които тотално промениха мисленето си за храна и отслабване и съотвено подобриха здравето и телата си 🙂 Зонови рецепти на традиционни български ястия може да намерите в електронната ми книга, за да закупите последвайте линка

Мечтаното тяло + перфектно здраве, без лишения и глад, това само Зоната може да го направи!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.