Проблем, за който никой не говори...

Назад

30 November 2019

Пиша нещо различно, за което никой не говори, а е от изключителна важност за нашето добро състояние - изхождането всеки ден до тоалетната.
Това не е срамно, не е лошо, това е изключително нужно за да изхвърлим "боклука" и да сме здрави. Много пъти съм имала писма от вас, че не успявате да ходите редовно до тоалетната(преди Зоната) и защо се получава така?
Ето вероятни причини за нередовно изхождане:
* липса на фибри, т.е. не се храните с достатъчно растителна храна - плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни. Прекаляването с трици, овесени ядки в комбинация с НЕ пиене на достатъчно вода, също може да доведе до трудно изхождане.
* не пиете достатъчно вода - една от причините за запека, защото се затруднява движението в червата и изхвърлянето на натрупаните отпадъци. 
* нередовно хранене - ако се храните по веднъж на ден - много вероятно да имате запек, тази липса на режим, с който принципно сте в помощ на процеса храносмилане.
* липса на движение - часове прекарани в седяща поза, както и липса на дори нормалните за деня движения - като 30-40 минути разходка, вървене, също са предпоставка за запек. 
*хранене с теста, сладки и други преработени храни, които тялото ни по природа не познава...
Причини има още, но аз искам да се спра и на психосоматичните причини за запек:
* Ако не изказвате, потискате и задържате в себе си проблеми.
* Ако трудно пускате миналото, страх ви е от ново начало
* Като цяло често изживяване на отрицателните емоции, гневът, както и чувствата на безпомощност и страх, причиняват спазъм на мускулите на ануса.
* Честото пътуване, работа по много часове на чуждо място, водят до възникване на отрицателни чувства за това, че естественият акт на изхождане трябва да се извършва на непознато място, срам.
* Алчност, пестеливост, стиснати хора - силно желание да притежаваш и трудно отдаваш...
Потърсете причините и излекувайте това, ако пиете хапчета за да ходите, или си помагате с нещо отвън /чайове, шоколадчета и др./, още повече правите червата "лениви" и не те се опитват да се справят сами с проблема. Като всяко нещо - търсете КОРЕНА на проблема, а не се опитвайте само да отстраните симптома!
Редовното, балансирано хранене, богато на фибри - каквото е това в Зоната, може да ви помогне за този проблем!
www.kakvodaqm.bg
Споделете с приятели, мисля, че тази информация може да бъде полезна и да се търсят причините за този проблем!

От тук може да закупите книгата ми с много споделени истории на хора, които се хранят по Зоната, които тотално промениха мисленето си за храна и отслабване и съотвено подобриха здравето и телата си :) Зонови рецепти на традиционни български ястия може да намерите в електронната ми книга, за да закупите последвайте линка 

  

Мечтаното тяло + перфектно здраве, без лишения и глад, това само Зоната може да го направи!