Възможно ли е с диабет и на 67 години да промениш живота и здравето си?

Назад

02 January 2020

Моля запознайте се с Диди Койчева на 67 г от София. От 15 години тя е с диабет, за тези, които разбират повече, бие си по 60 единици инсулин на ден през всичките тези години.

“Цял живот съм с наднормени килограми и високо кръвно. От 30 годишна започнах лекарства, толкова пъти по болници съм лежала, лекари съм сменяла, лекарства и все си стоеше проблема с кръвното и със сърцето. От 15-16 години лекарите ми забраниха да ям сладко и тесто, заради диабета и понеже знам, че от това зависи живота ми, а и съм много изпълнителен човек, аз стриктно слушах и изпълнявах. На годината няколко пъти си позволявах да прегреша с тях по празници и въпреки всичко си бях дебела. Правила съм опити да ги сваля тези килограми с всякакви диети – нисковъглехидратни, лишавам се, мъка, глад, после малко да отпусна душата и хайде още отгоре и така докато не станах 100 кг. точно! 

Не можех да вървя вече, краката ме боляха, нямах сила и желание за нищо и почти се бях предала. Представете си аз съм изпълнителен човек, пия всички лекарства, които ми казват, спазвам всичко, което ми казват за храната...И въпреки всичко излизане от омагьосания кръг все едно нямаше. Още и още килограми и съответно още неразположения…

Докато един прекрасен ден, Кати, ти и твоя сайт не ме озариха! Естествено почти изгубила всякакви надежди, но въпреки това викам, я да го видим това “чудо”, ти беше писала пост, че диабета се овладява, абе викам “как така, какви са тези специални съчетания на храни”…И понеже, на тез години, честно да си кажа Кати, хич не ми се смятат блокове, да измислям рецепти, да броя…без нищичко да разбирам, само взех кантарче и започнах да готвя от твоите готови рецепти в сайта!

Избирах само тези в зелено и по-малко в оранжево, червеничките много много рядко. Сутрин, обяд, следобяд, вечер – просто спазвах това, което пишеш и още първия месец – гледам кантара, аааа 5 кг надолу, не може да бъде, пък още след първите дни станах много свежа.

Все едно хапче за младост са ми дали, а ям разбирате ли? А не, да съм както цял живот – полугладна и дебела…

Трябва да си меря захарта заради диабета всеки ден и въпреки, че преди Зоната не ядях сладко и тесто, тя винаги беше над 10 единици. След първите дни хранения в Зоната – стана 7 единици. Това беше чудо за мен, истинско чудо! 

За една година свалих 33 кг, благодарение на теб и твоята зона мило момиче, ако не бяха готовите лесни рецепти и достъпния начин, по който си обяснила всичко, мотивацията, която ни даваш, аз нямаше да успея и да повярвам, че е възможно!”

Сега съм 67 кг, на 67 г, нося цветни дрехи - защото ми стават, изобщо не ми пука, че съм с червен панталон, с жълти блузи и всякакви шарени дрехи, защото така ми харесва, защото мога да си го позволя, защото ми е леко! Слагам си усмивката на лицето и излизам да обикалям, правя си разходките, които преди не можех! Като цяло съм много дейна и вече се чувствам отлично…

Ето ни с дядко ПРЕДИ/СЕГА :)

Лекарката ми спря почти всички лекарства, тя се гордее също много с мен, вече не са ми нужни – аз сега се чувствам по-млада, по-здрава и по-слабичка, отколкото на 30! Това никога не съм си мислила, че е възможно! Благодаря ти!”

Прекрасна история, която доказва, че всичко е в нашите ръце! Нито годините са от значение, нито болестите, само желанието за промяна! 

Жената толкова много ми благодари, за цялото отделено време да качвам рецепти, толкова мили думи чух, че емоциите ми дойдоха в повече и си поплаках от щастие...:* :* :* Ето затова продължавам и ще продължавам, знам, че си заслужава…

Споделете с приятели тази история, много други са на нейното място и не вярват, че това е възможно! Всичко е лечимо, всичко е възможно, когато вярваш силно и ДЕЙСТВАШ в правилната насока! Да я поздравим за вдъхновението, за силата и постоянството!

Може да прочетете още много истории като тази в книгата ми от ТУК