За 4 месеца Гергана на 52г отслабна

Назад

20 October 2020

Споделям ви историята така, както ми я е писала Гери:

“Здравейте приятели, ще нарека моята история четири месеца разлика…

А всъщност, разлика мечтана и желана от доста години...

Казвам се Гери, на 52 години съм, с една голяма дъщеря и мъж до себе си. Попаднах случайно на Зоната във фейсбук, търсейки както винаги поредната диета, на която да се подложа и да издържа 4-5 дена, без никакъв резултат. :)

Прочитайки рецептите от зелена, оранжева и червена зона от сайта www.kakvodaqm.bg , усетих вътрешно, че това е моят начин!

Прочетох режима, поръчах си книгата и се сдобих с везна. От книгата ти изрязах таблицата с продуктите и закачих на видно място на хладилника. Започнах да правя рецепти от сайта, но не видях особен резултат. После разбрах, че съм приготвяла и изяждала храна за повече порции и че не съм разбирала други неща правилно.

Истинската промяна настъпи, когато се записах в юнското предизвикателство. Получавах от Кати меню за всеки ден от седмицата и си правех списък за пазаруване и така...

Изпълнявах менютата, готвех и носех в кутия на работата обяда и следобедната закуска. Между храненията понякога изпитвах глад, защото количествата с които бях свикнала преди бяха доста по-големи, но сравнително честото хранене и възможността да хапнеш и преди лягане, ми даваше възможност да понеса леко началото.

Другото хубаво е, че може да излезеш от режима и да се върнеш при следващото хранене. А най-хубавото за мен лично е, че има плодове, зеленчуци, месо и млечни. Кафето, десертите и кремчетата подслаждам със стевия. Всички ястия са наистина вкусни и разнообразни – любими ми са ми палачинка със сирене и кашкавал, зонов дюнер и зонова пица.

Като здравословни проблеми преди режима мога да кажа, че не съм имала големи, но често се чувствах доста вяла и уморена, след работа на диванчето и телевизора, също така през нощта се беше появило доста силно хъркане, като сега след отслабването почти изчезна. Проблемът ми с остеопорозата се подобри, вероятно със хапването на повечко извара, скир, сирене и кашкавал.

Но най-голяма промяна настъпи в кожата на лицето ми. Беше мазна и с акне, а стана по-сияйна, чиста, избистри се и то НЕ благодарение на скъпи кремове, които цял живот съм ползвала, без желания резултат. Явно състоянието на кожата зависи повече от това, което е вътре в нас, а не това, което мажем отгоре върху нея. Сега го разбирам!

Жизнеността ми се вдигна в пъти. А килограмите за първият месец още паднаха с 5 и това беше голяма мотивация за мен, даже нещо по-скоро граничещо със чудо, защото се хранех и слабеех, а преди това съм гладувала – без резултат.

Юли месец продължих с режима сама и бяхме на почивка на море, където балансирах сама и успях да задържа постигнатото. А и чувствах, че още имам доста неща, които не са ми докрай ясни и че в група ми е доста по-лесно и се записах пак в августовското предизвикателство. Предвид горещините и изобилието на зеленчуци и плодове,много по-малко готвех и сглобявах чинийки сама, с баланс и теглене още, с готови пилешки пържоли но рядко излизах от Зоната.

Помнех и спазвах думите на Кати, ако пия чаша вино, няма да ям хляб и готово :) 

Лесно беше. Хляб Бонус, принцески за закуска с айрянче, салатка с пържолка готова, маслинки или зехтин, плод, ядки, тахан.

Единствено динята не балансирах и си хапвах чиста, но пак отслабнах 2-3 кг втория месец. Теглех се всеки ден, защото ми беше кеф да гледам кантара как през няколко дена все надолу падаше, макар и по-малко. Правех упражнения в къщи и на климатик в горещините.

И така вече убедена в ползите на Зоната, на груповата енергия, на снимането на чинийките всеки ден, мога да кажа, че почти не ми е минавала мисълта да се отказвам. Понеже не се чувствам лишена от любимите храни и стомаха ми посвикна с по-малките количества, а и храната вкусна и разнообразна. И ето ме след само 4 месеца в Зоната аз 13 кг. по-малко и продължавам да се храня така, без притеснения.

                                                          Бях 74 кг, сега съм 61 кг – чудо, с храна и то вкусна и разнообразна! 

Зоната и Кати оборват един от най-големите митове в отслабването, че жената, като мине критическата, едва ли не само нагоре ще расте(на кг.)и видите ли, не е възможно да отслабне. Съгласих се да напиша всичко това най-вече, за да мога да помогна на жените на моята възраст, че мисията по отслабването е не само възможна, но може даже да е приятна с това хранене.

Пожелавам на всички, които се опитат да тръгнат по тоя път успех и вяра, че всичко е възможно. В заключение да добавя, че аз като движение съм доста дейна. Ходя на туризъм често, правя с групи дълги преходи, често с голяма денивелация, играя народни хора два пъти в седмицата, карам колело, разхождам се пеша, но толкова години правейки това и един грам не съм отслабвала.Тоест само с движение и спорт не се отслабва.Трябва някой да ти покаже пътя и начина по който това да се случи и пак за толкова години Кати и Зоната бяха първите, с които нещата се получиха. От мен едно огромно Благодаря!!!

От тук може да закупите книгата ми с много споделени истории на хора, които се хранят по Зоната, както и елетронната ми книга с традиционни български ястия

  

Мечтаното тяло + перфектно здраве, без лишения и глад, това само Зоната може да го направи!  

Мечтаното тяло + перфектно здраве, това само Зоната може да го направи!