За 5 дни Пенка свали 10 кг ;):):)

Назад

13 September 2016

Не мога просто..искренно се забавлявам като прочета нещо от сорта:

"Есента идва приятели, време е да свалите излишните килограми, това ще стане само с моите програми"

Другото:

"Ивана свали 5 кг за 2 дни с тази диета, Сашка Васева отслабна с 8 кг за 10 дена с онази диета или Ники Кънчев за 20 дена 10 кг /направо е изчезнал ;)/ с еди си кой чай"

Или другото:

" Край на наднормените килограми - ново хапче подтиска апетита, ново гелче топи мазнините..”

" 5 дни с това смути сутрин и корема го няма" - най – много са ми забавни тези, дето корема, бедрата или дупето изчезват за няколко дни хаххаа"

Не знам има ли още хора, които се връзват на тези неща наистина, общо взето това са трикове да се привлече внимание, като някой известен, който даже най - вероятно не знае, че е отслабнал, е забъркан в историята или някой "успешен" диетолог, провокира, че само с неговата програма може да се отслабне ;):):) Нищо,че и диетолога даже е с наднормени килограми, което говори много - как е намерил баланса ;):):)

Всички тези неща са много забавни, а сега ето малко истина - на месец може да свалите 3-4 кг. подкожни мазнини !

Може като започвате със Зоната в началото, да сваляте повече - и по 6-7 кг на месец/ особено ако сте с много наднормени килограми и имате движение/, но това не са само мазнини, а така да се каже се "прочиствате", след дълги години нередовно или неправилно хранене ;) Така, че не хитрувайте с някоя нова "бърза" диета или ново хапче, чайче или чудо, защото няма как без нови действия да получите нови резултати!!! Ако ставаше така само с едно хапче или 5 дни пиене на някое чайче - нямаше да има толкова световноизвестни хора, с по 30 - 40 кг отгоре, нали така?

И сега.. как да смените действията - това се пита в задачата?

Като се научите на постоянство и баланс - просто научавате за Зоната, ядете си пак всичко, на често, ако понякога ви се прияде нещо по - грешно - яжте го, но после пак се връщайте към БАЛАНСА! Няма да спра да повтарям, че не е важно да сте много изрядни и перфектни, а постоянни и даже и да съгрешавате, връщайте се и започвайте пак, при Зоната това е хубавото, че още от следващото хранене може да си връщате баланса..Превърнете го в начин на живот!

Не си представяйте, че аз всеки ден по цял ден се храня така - разбира се, че не! Имам малко дете, мъж, имам много ангажименти и ходене напред-назад, пък и не смятам, че е нужно да се вманиачавам и нон-стоп да се храня така... Просто през 70-80 % от времето гледам храната ми да е балансирана и хубава и разбира се, тялото ми се отблагодарява! Не съм боледувала от 4 години, освен 1 вирус за няколко часа с повръщане, забравих какво е да пия хапчета, да ходя на лекари и да се чувствам отпаднала...Вече забравих дори, че съм качвала наднормени килограми всяка зима, защото и това не се е случвало отдавна;) Има и още толкова много плюсове за това, да си поддържаш хормоните в баланс, за това вместо да се чудите коя нова диета, хапче или режим да започнете, ще ви кажа - всички тези неща са временни или нямат никакъв ефект или много за кратко минимален! Опитайте се да схванете правилата на Зоната:

- хранете се на всеки 3,4, максимум 5 часа

- с балансирана храна - протеини, въглехидрати и мазнини

- пийте вода вместо подсладени течности

Спазвайте тези неща и ще свалите всичките си излишни килограми, ще преливате от енергия, ще забравите за болестите и ще давате добър пример на децата си!

И сега ако се замислите дали тази Зона не е поредната глупост и измишльотина, пробвайте да се храните така, ще видите колко много храна се яде, колко много енергия имате, как нямате нужда от сладко и се запитайте – щом тялото е енергично, щом се чувствате добре, щом не сте гладни и нямате нужда от сладко, дали това е най – добрия начин ???

Дали ако гладуването беше здравословно – тялото щеше да се мъчи, да мислим само за храна и да се чувстваме супер отпаднали, дали ако не трябваше да се опитват даже месо или млечни продукти, щеше да има столетници, които това са ядяли..? 

Наистина всичко е много просто, и бабите ни са го знаели – “от всичко по малко и на често”, но ние държим да го правим много сложно и да търсим хиляди обяснения..

За мен лично всичко друго е лудост, наистина лудост е да станеш веган, лудост е да станеш суровоядец, лудост е да си на диети само с меса и яйца, лудост е да не смесваш тази и тази храна, даже да ти е много вкусна, лудост е да ядеш едно и също всеки ден, лудост е да наказваш тялото си поради една или друга наложена причина..! 

Приемам ги тези хора, имам и такива приятели ;) – нека си има луди, аз обаче се радвам, че не съм от тях и се надявам и вие да поемете по нормания балансиран път, защото всяка крайност е опасна - и да се тъпчеш нон - стоп с вредни храни и да не кусваш нищо "вредно".. И напук на общоприетото мнение, че който може да бъде краен в това и онова е сила на характера, точно обратното – издава слабости и неспособност да намираш златната среда и баланса ;) 

Така, че започнете да четете от тук , след това започнете с рецептите ми или с други рецепти по Зоната или с ваши лични, след като за кратко схванете принципите й. 

И запомнете :

НЯМА НА СВЕТА ПОСТИГНАТ ДОБЪР РЕЗУЛТАТ, В КОЯТО И ДА Е СФЕРА ОТ ЖИВОТА – БЕЗ ДЕЙСТВИЕ, БЕЗ НЯКАКВО УСИЛИЕ, БЕЗ НОВИ НАВИЦИ...

Така че – примирете се, че ще трябва да отделите малко време и усилие, за да търсите нови резултати, ако искате да харесвате тялото си, ще трябва да се погрижите за него... и аз искам сега докато пиша статията, някой да сготви и да има после нещо за хапване вкъщи на готово, но за съжаление без усилие и време – не става – така, че глад – шегувам се ;) 

Надявам се статията ви е харесала, ако е така ще се радвам да споделяте ;)