Необходими продукти:
- 280 грама настъргана, сурова тиква 2БВ
- 170 грама по етикет фини кори за баница ( на мен ми излязоха 6 броя) 12 БВ
- 440 мл нискомаслено прясно мляко 2БВПМ
- 4 яйца 4БП
- 70 грама протеин ванилия или без аромат и вкус10БП /по 7г за БП/
- 10 цели ядки орех 10БМ
- 2 ч. л. масло 4БМ
- Еритритол, канела
Начин на приготвяне:
Задушавате в малко количество вода тиквата, добавяте 8-9 с.л. еритритол, канела на вкус и натрошени на едро орехите. В малка правоъгълна тавичка слагате хартия за печене и започвате ред 1/2 кора, плънка, 1/2 кора и така до последно, завършвате с кора. Нарязвате на 16 парченца и върху всяко слагате по малко масло. Разбивате яйцата с протеина и прясното мляко и заливате отгоре. Печете на 180 градуса с вентилатор до готовност.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен тиквеник е за 16БВПМ. Въглехидрати /корите и тиквата/, протеини /яйцата и сухият протеин/, мазнини /орехите и маслото/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разрежете на 16 малки парченца всяко ще е за 1 БВПМ. Идеално за закуска или следобяд.
Идеята и снимката са на Елина Димитрова
Благодарим! Да ни е вкусно :* :* :*