Необходими продукти:
5 жълтъка
5 белтъка
1½ ч.ч. извара /може да ве меката извара от Лидъл, може и всякаква друга, само да не е солена или с прекалено зърнеста структура. В случая изварата е Домлян. /280 г /
20 г протеин / ако имате шоколад по-добре, може да си поръчате от ТУК с 5 % отстъпка/
2 с.л. какао от най – горчивото /10г/
2 средно големи, добре узрели банани / 240 г /
2 с.л. меко масло / 30 г /
3 с.л. брашно от лимец / 30 г /
5 – 6 с.л. ябълково брашно / 66 г /
100 – 150 г кисело мляко
1 бакпулвер
1 с.л. канела
2 ванилии
стевия
За течния шоколад / той е по желание, ако искате може и да не намажете накрая Браунито, но с него се допълват вкусовете идеално :* :
Резен масло / 8 г /
1 ч.л. мед / 12 г /
2 с.л. какао / 16 г /
3 с.л. протеин ванилия или шоколад
прясно мляко, колкото да стане консистенция на течен шоколад. Обикновено към 30-40 мл са достатъчни.
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците с маслото, добавяме изварата и пак разбъркваме до гладка смес. После е ред на бананите, протеина и брашната. Пак бъркаме. Добавяме какаото, канелата ванилията и стевията. Ако е много сухо слагаме 2 -3 с.л. кисело или прясно мляко и пак разбъркваме. В киселото мляко изгасваме бакпулвера и добавяме към сместа с разбъркване. Разбиваме белтъците на сняг и внимателно с дървена шпатула добавяме към полученото кексово тесто.В предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор , в квадратна тавичка с приблизителни размери 25 / 25 см и с хартия за печене, печем нашият сладкиш. Когато е готов ухае толкова невероятно, че няма как да объркате, но все пак проверявайте след 30 – тата минута с клечка и ако е суха е готов 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Просто е великолепно нашето бананово Брауни, направете си го и няма да можете да се спрете и никакви блокове няма да ви интересуват. оо все пак ; тук имаме дванадесет блока протеини / яйцата, изварата, сухият протеин /, въглехидрати / брашната, бананите и какаото / и мазнини от маслото. Можете да си го украсите както искате. Щипка кокосови стърготини и нарязани бадеми за целия сладкиш – не се брои и може и без тях. А течния шоколад също е балансиран и една две лъжички за целият сладкиш не нарушава баланса.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте на шест равни парчета и във всяко имате по 2БПВМ. А ако разделите всяко на още две по 1БПВМ. Стават като пастички. Доста са засищаши и супер подходящи за сутрешен супер старт с кафето.За следобедна закуска също, мммм… Дава енергия и после с велоергометъра отивате от Бургас до Русе например за половин час 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Рецептата и снимките са на Надя Муджурова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*