Необходими продукти:
За блата:
- 3 бр яйца 3 БП
- 65г скир 1БП
- 20г кокосово брашно 2БМ /по етикет/
- кокосово мляко 12г 1БМ (гъстата част)
- овесено брашно 15г 1БВ
- Бакпулвер, ванилия, еритритол, сока на 1/2 лимон, малко лимонови корички (по желание)
За крема:
- 2 яйца 2БП
- 400мл прясно мляко 2БВПМ
- 22г брашно от тапиока 2БВ
- 120г боровинки 1,5БВ
- 210г ягоди 1,5БВ
- 2 цели ореха 2БМ
- 6г черен шоколад 2БМ /зашишени са леко заради обезмасления скир/
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците с малко еритритол до получаване на връхчета. Отделно разбивате жълтиците, скира, бакпулвера, брашната, ванилията и лимона. След това внимателно с шпатула разбъркате двете смеси и печете във фурна загрята на 180 градуса с реотан отгоре и отдолу. Пече се бързо, следете го.
Приготвяте си крема като разбивате яйцата с още малко еритритол на вкус и добавяте млякото, брашното от тапиока и бъркате на бавен огън, докато се сгъсти.
След като блата изстине го начупвате на парченца и редувате с крема, боровинките и ягодите нарязани на парченца, до изчерпване на продуктите. Най-отгоре подредих останалите ягоди, боровинки, смлените орехи и настърганата какаова маса.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкуска торта е за 8ВПМ, протеини /яйцата, скира, прясното мляко/, въглехидратите/ ягодите, боровинките, прясното мляко/, мазнини /орехите, черния шоколад, прясното мляко/
Как можете да си го хапвате:
Режете на 8 парчета и във всяко едно парче има 1БВПМ.
Рецептата и снимките са по идея на Спаска Алачева. Благодарим и! Да ви е сладко!