Необходими продукти:
За “бисквитите”:
2 яйца
цедено мляко 200г.
овесени трици 76г.
лешников тахан 6гр.
бакпулвер, ванилия, махлеб (на върха на ч.л.)
За крема:
440 мл. прясно мляко
1 яйце
протеин на прах 10гр.
овесени трици 19г.
брашно от спелта 14г.
ванилия, махлеб (на върха на ч.л.), стевия
За поръсване:
какаови зърна 6г.
Начин на приготвяне:
Накисваме овесените трици с малко вода, добавяме жълтъците и останалите продукти. Разбиваме белтъците със стевия на сняг и прибавяме към другата смес. Печем на хартия, разстелено на около 1 см. дебелина. Като изстине режем на квадрати или правоъгълници (аз нарязах на кръгчета). Крема приготвяме на котлон, слагаме прясното мляко с разбитото яйце, на слаб огън разбъркваме докато се посгъсти и дърпаме от котлона, добавяме протеина, овесените трици и брашното, ванилия, стевия и махлеб. Връщаме на много слаб огън само за 1-2 минутки. Сглобяваме тортата, като редуваме блат и крем, при мен излязоха 4 реда. Накрая поръсваме с натрошените какаови зърна и оставяме да престои в хладилника за 1 нощ. Може да украсите с малко малинки за цвят :).
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата торта е за 8БВПМ. Въглехидратите са от триците, овесените ядки и брашното, протеините от яйцата и цеденото и прясно мляко и мазнината е от какаовите зърна и тахана.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 8 парчета, във всяко ще има малко повече от 1БПВМ. Едно такова парче за закуска или междинно хранене е мммм…
Може и половин парченце за след вечеря или обяд :*
Рецептата и снимките на Aca-Alexandrina Tomic . Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*