Необходими продукти:
560 г обезмаслена извара /меката от Лидл, може и нискомаслено цедено мляко/*
140 г бисквити *
400 г ябълки
48г кленов сироп / или добре разтопен мед – 44 г /
80 – 100 г натрошени орехи /може и други ядки, просто комбинацията с ябълки, канела и орехи най – си отива според мен 😉 /
ванилия, канела
! За да изравните трябва да се добавят протеини! По – долу ще запиша!
Начин на приготвяне:
Това е най – лесната бисквитена торта, която съм правила, а е тоооолкова вкусна! Може да се ориентирате от снимките горе, ако нещо не ви е станало достатъчно ясно..
Настъргвате ябълките, добавяте почти всички орехи /оставате малко за украса/, канела и ванилия на вкус.
Отделно в друга купа разбърквате кленовия сироп с изварата, може да добавите и тук ванилия.
И така започвате да редите както съм показала на снимките – ред бисквити, отгоре ред ябълки, притискате добре с лъжицата, да стане и равномерно навсякъде и отгоре ред и от крема с изварата. И така редувате, докато свършат продуктите.
Аз направих в тясна и дълга кексова форма тортата, защото така много добре си пасваха моите бисквити, а и исках да стане по – висока. Ако изберете кръгла, повече ще трябва да си играете, за да разпределяте равномерно бисквитите, но пак ще се получи, просто на 2 реда може би. Веднага след като я направите, слагате в хладилника и след няколко часа е стегнала и готова за употреба. Още по – хубава става ако е престояла 1 нощ в хладилника 🙂 Приятен апетит!
Разделяте тортата на 6 равни парчета.
За тези, които искат да знаят повече: цялата торта е 18 блока въглехидрати + 18 блока мазнини + 10 блока протеини. Протеините са от изварата, въглехидратите от кленовия сироп, ябълките и бисквитите и мазнините от орехите. Като разделите тортата на 6 парчета се получават по 3 блока въглехидрати + 3 блока мазнини + 1,5 протеини. Т.е. трябва да добавите още 1.5 блок протеин към нея.
Тортата може да хапвате само на голямо хранене! Ето как може да я комбинирате :
1 вариант : 1 парче торта + 84 г Котидж сирене лайт
2 вариант: 1 парче торта + 84 г извара, смесена с малко кисело мляко
3 вариант: 40 г месо + зелена салата и за десерт парче торта
4 вариант: 1 варено яйце + 1 белтък + салатка по избор от свежи зеленчуци + 1 парче торта
5 вариант: 60 г шунка + салата по избор от свежи зеленчуци + 1 парче торта за десерт
Вариантите са много, просто тази торта не е изравнена до край, защото нямаше да се получи толкова гъста и хубава, ако бях добавила още протеини 😉
Забележки* Моите бисквити бяха ЗАКУСКА какао, такива пробвах, за мен бяха доста сладки, тъй като съм отвикнала от вкуса на купешките сладки. Може да се ползват всякакви пълнозърнести, обикновени и т.н. ако искате да сте по – точни – въглехидратите отзаде на етикета да са около 60 – 65 гр на 100 г продукт – не повече.
* Може да замените изварата с цедено мляко но трябва да е доста повече грамажа и затова ще трябва да добавите и малко чист протеин на прах – напраимер 700 г цедено нискомаслено мляко + 20 г протеин…