Необходими продукти:
Кремобразна, нискомаслена извара от Лидл / има я в списъка с пазаруване, виж тук /почти цялата кутийка – 224 г/
Протеин на прах / 63 г /
Кокосови стърготини – 3-4 с.л. / 27 г /
12 броя фурми или сушени сливи – натурални без захар
малко сушени червени боровинки / 12 г /
4-5 с.л. овесени трици / 38 г /
За овалване – малко кокосви стърготини или натрошени ядки
Начин на приготвяне:
Накисвате овесените трици да набъбнат малко. Всичко можете да сложите в блендера, а ако искате да се усещат боровинките просто ги добавете накрая и разбъркайте. Ако сместа ви се струва суха и лепкава, добавете съвсем малко водичка или прясно мляко. От получената смес, която сте оставили за кратко в хладилника / да си почине и да постегне /, оформяте 40 на брой бонбонки и овалвате в кокос или натрошени ядки.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите вкусни бонбони са за десет блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеинът е от изварата и сухият протеин, мазнината от кокоса, който е завишен заради сухият протеин. А въглехидратите са от овесените трици, сушените плодове.
Как можете да си ги хапвате?
Най-лесно можете да си оформите бонбоните, ако разделите сместа на 10 и от всяка част оформите по 4 бонбонки. Точно толкова са за един блок протеини, въглехидрати и мазнини.
Вариант 1: Със сандвич от филийка Тонус, Бонус, Вита хляб+ парченце кашкавал / 15 г / + парченце шунка / 20 г / + 3 маслинки. Хапвате сандвича и после 4 бонбонки, оха 😉
Вариант 2: След голямо хапване по 1-2 бонбонки.
Вариант 3: осем бонбонки самостоятелно за закуска или междинка с чаша кафе. Мноого вкусно :*
Предложението е от Стойка Нанева.
Почвайте гиии :* :* :*