Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Чийзкейк "Миртиллино"

Назад

Необходими продукти:

За бисквитите, които се пекат:

Яйца – 2 бр.

7-8 с. л. брашно от овесени ядки / 70 г / В случая са ползвани овесени ядки, смлени в кафемелачка последствие, може и с трици...;)

Стевия, ванилия и на вкус можете да си настържете кора от цитруси или разни есенции - ром / това за  който иска /

Добавки за вече изпечените бисквити:

Какао – 2 с.л.

Тахан – 10 с.л. / в случая е сусамов /

Лешници – 9 бр.

Сух протеин шоколад - 14 г 

За крема:

Цедено мляко Олимпус 2% - 1 пълна ч.ч.- 200 г.

Извара Пилос 0,3% от Лидъл - 210 г

Желатин – половин пакетче

стевия, ванилия

Пресни боровинки - 320 г

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със стевията и миризмичките ;), после добавяме овесеното брашно и разбъркваме добре, не става много гъсто.

Изсипваме с лъжица върху хартия за печене, като не се стараем да оформяме много – след това бисквитките ще се трошат ;)

Печем на 200 градуса до зачервяване, изваждаме от фурната и оставяме да изстиват. От какаото, тахана, протеина и натрошените лешници си правим смес, която прибавяме към смлените на трохи бисквити / след като изстинат ;) / Ако стане много гъсто може да се добавя по малко водичка до стигане на консистенцията на течен шоколад.

Омесваме добре с бисквитените трохи и разстиламе на дъното на форма за торта с диаметър 23 см. След това смесваме изварата и цеденото мляко с разтворения на водна баня желатин и изсипваме върху блата.

Слагаме в хладилник да стегне малко и правим боровинковата заливка.

Намачкваме боровинките с вилица и загряваме за малко на котлона - да се посгъстят и като изстинат заливаме чийзкейка. Връщаме пак в хладилника за не по-малко от 5 часа. 

За тези, които искат да знаят повече:

Този вкусен чийзкейк е за 10 БПВМ. Протеините са от яйцата, изварата, цеденото мляко, сухият протеин и желатина, въглехидратите са от овесените трици, какаото и боровинките, а мазнините са от тахана и ядките.

Как можете да си го хапнете:

Ако разделите чийзкейка на 5 равни парчета във всяко ще имате по 2 БПВМ, идеални за закуска или междинките. Ако го разделите на 10 парчета във всяко ще има по 1БПВМ. Можете да комбинирате с малък обяд/вечеря, или с чаша кафе за закуска. Изборът е ваш. А ние ви желаем да се насладите на този прекрасен сладкиш.

Рецептата е от Дора Коева. Благодарим ти!