Необходими продукти:
За блата:
1 яйце
100 г печена тиква
95 г овесени трици
малко прясно мляко, стевия, ванилия
Ако искате може да замените печената тиква с 40 г банан за повече сладост.
За крема:
200 г печена тиква
224 г мека нискомаслена извара /цялото пакетче/
1 пакетче желатин
14 г сух протеин
16 ореха
малко мляко, стевия, ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркваме всички продукти за блата + пюрираната тиква и оставяме за 15 минути да набъбнат триците. Може да добавите малко хуск в сместта. Изсипваме във форма за торта с подвижно дъно, на което сме сложили хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Докато блата изстива приготвяме крема, като смесваме изварата с пюрираната тиква и сухият протеин, малко мляко, стевия и ванилия. Добавяме и разтворения на водна баня желатин и изсипваме върху вече изстиналият блат. Оставяме в хладилник да се желира и след няколко часа поръсваме с натрошените орехи.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият чийзкейк е осем блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от изварата, сухият протеин, желатина и яйцето. Въглехидратите са от овесените трици и тиквата, а мазнините са от орехите и са завишени, заради сухият протеин.
Как можете да си го хапвате?
Ако разделите сладкиша на осем равни парчета във всяко ще има по 1БПВМ. Може за голямо хранене да хапнете три парчета. За междинка или закуска две парчета. Можете да хапнете едно парче с 220г кисело мляко- това също е за малко хранене. Или пък само едно парче с чаша чай или кафе.
За тези, които не са свикнали на по – малко сладко – могат да си сложат към парчето леко топинг от мед или кленов сироп, но мааалко 😉 Да ви е сладко 😉