Необходими продукти:
- 2 белтъка – 1 БП
- 1 1/2 пакетче желатин – 1,5 БП
- 195 г скир – 3 БП
- 50 г цедено кисело мляко 2 % – 0.5 БП
- 76 г овесени трици – 4 БВ
- 160 г боровинки – 2 БВ
- 36г лешников тахан – 12 БМ
- 3- 4 с.л.прясно мляко
- Еритритол, ванилия и бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбивате двата белтъка с еритритол и добавяте овесените трици, ванилията, бакпулвера, 2 с.л. прясно мляко и малко хуск. Оставяте няколко минути да се накиснат триците. Разстилате на тънък слой върху хартия за печене и печете на загрята фурна с вентилатор на 180 °. След като получи златист загар, извадате от фурната да изстине, начупвате на парчета, добавяте лешниковия тахан и блендирате до хомогенна смес. Добавяте малко прясно мляко за спойка.
Боровинките слагате на котлона с еритритол за около 10 минути е оставяте да изстиват.
Крема правите от скира и млякото. Разтваряте желатина и разделяте на две равни части – в млечната и боровинковата смес.
В три рингчета или чашки слагате от сместа от овесените бисквити, след което добавяте скира и отгоре боровинките. Украсата е по желание.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият чийзкейк е за 6БВПМ. Протеин/скира, белтъците, цеденото мляко, желатина/, въглехидрати /овесените трици, боровинките/, мазнини /лешниковият тахан/, удвоени заради обезмасления протеин.
Как можете да си го хапвате:
Ако сте разделили всичко предварително на 3 части всяка ще е точно за 2БВПМ.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодарим и!
Да ви е сладко!