Необходими продукти:
За основата:
- 114 г овесени трици 6 БВ
- 36 г фъстъчен тахан 12 БМ
- 4 с. л. прясно мляко – не броим
За крема:
- 224 г нискомаслена извара „Домлян“ 4 БП
- 128 г Филаделфия протеин 2 БП
- 2 яйца 2 БП
- 60 г еритритол – не броим
- 4 с. л. прясно мляко – не броим
За сладкото от горски плодове:
- 140 г ягоди 1 БВ
- 65 г малини 0,5 БВ
- 40 г боровинки 0,5 БВ
- 40 г еритритол – не броим
Начин на приготвяне:
Съставките за блата се смесват до образуването на ронлива смес. Разстила се върху тава с падащо дъно, върху която има хартия за печене. Всички продукти за крема се пасират и кремът се изсипва върху блата. Важно: Хартия за печене се слага и по стените на тавата. Чийзкейкът се пече на водна баня. Дъното (от външната страна) на тавата се покрива с алуминиево фолио. Тавата горе също се покрива с алуминиево фолио. Печем само на долна фурна. През това време се приготвя сладкото. След като чийзкейкът изстине, се залива със сладкото от горски плодове. Да ви е вкусно!
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен чийзкейк е за 8БВПМ. Протеин /изварата, крема сиренето, яйцата/, въглехидрати /овесени трици, плодове/, мазнина/фъсъчен тахан/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите целия чийзкейк на 4 парчета, всяко ще е за 2БВПМ. Хапвате 1 за закуска или междинно хранене.
Рецептата и снимките са на Слави Кадиев. Благодарим!
Да ви е сладко!