Необходими продукти:
3 – 4 ч.ч. обезмаслена, кремообразна извара. В случая е меката извара от Лидъл, която има вкус на цедено мляко /780 г/. Това са 3 кутийки и малко отгоре. Можете и с цедено мляко или друга извара, но с тази е много вкусно 🙂
Няколко бисквити /195 г/. В случая са “Закуска”, но може и други. Добре е да избираме такива с ниско съдържание на въглехидрати :*
Парче меко масло /64 г/
2 пакетчета желатин
1 ч.ч. нарязано манго /180 г/. Може и замразен плод да ползвате.
Стевия за подслаждане на крема и заливката
кората на ½ лимон и 1 – 2 с.л. от сока на лимона
ванилия по желание
Начин на приготвяне:
Първо натрошаваме бисквитите и смесваме с мекото масло. Да стане еднородна смес. От полученото тесто си правим основа или блатче като за чийзкейк на дъното на форма за торта с диаметър от 20 до 24 см. Влиза в хладилника за малко да стегне. През това време приготвяме крема. Но първо разтваряме едното пакетче желатин и половината от второто в чашка. Действайте по указанията на пакетчето. Но в повечето случаи се слага до 40 -50 мл вода и се стапя на водна баня. Другата половина от желатина е за заливката. От изварата, настъргания на много ситно лимон, сока и стевията приготвяме крема. Смесваме с желатина, разбъркваме добре и изливаме върху бисквитеното ни блатче. Прибираме отново в хладилника да стегне за поне два часа. От добре узрелият плод и малко водичка и стевия правим заливката. В малка тенджерка си сипваме водичка, колкото да покрие дъното и добавяме плода, намачкан с вилица. Оставяме да заври на котлона, докато се посгъсти. Подслаждаме на вкус със стевия. Опитвайте, докато си подсладите, колкото ви харесва. Когато е готово и поизстинало, приготвяме и останалия желатин, съответно с половината на количеството вода, посочена на пакетчето. Добавяме към полученото плодово сладко и заливаме млечната смес на нашият чийзкейк. Отново забравяме в хладилника, докато стегне. Чакането е най – трудната чааст 😉 🙂 ;*
За тези, които искат да знаят повече:
Уникален чийзкейк се получи за 16 блока протеини /от изварата и желатина/, въглехидрати /от бисквитите и плода/ и мазнини от маслото, които завишаваме заради обезмаслената извара и желатина.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 8 парчета, във всяко ще има по 2БПВМ. Едно такова парче за закуска или междинно хранене е мммм…
Може и половин парченце за след вечеря или обяд :*
Снимката е на Даниела Пенчева. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*