Необходими продукти:
Първо ви трябват три високи чаши или купички, в които да ви бъде удобно да подредите всичко.
За блата:
Бисквити – в случая са Роден край с мляко – 80 г
Сух протеин, в случая е с вкус ванилия – 42 г. Можете да си поръчате от ТУК!
2 с.л. кокосово масло /20 г/ Удвоени заради сухия протеин и съобразени с това, че и в самите бисквити има мазнина.
За крема:
1 ½ ч.ч. извара нискомаслена, кремообразна /340 г/ Тази е от Лидъл и има вкус на цедено мляко, което я прави подходяща за всякакви кремове и торти.
4 – 5 с.л. кокосово мляко Лайт от консерва /65 – 70 г/ Ползва се гъстата част, а с бистрата течност /тя се отделя след като консервата престои в хладилник/, заливаме после малко блата за повече вкус.
За заливката:
Една опаковка замразен микс горски плод или боровинки или малини – с всякакви ще стане. Малко стевия. Обикновено една опаковка е 500 г
Начин на приготвяне:
В блендер поставяме бисквитите, сухият протеин и кокосовото масло. Блендираме до еднородна смес. От тази смес разпределяме поравно в чашите и отгоре сипваме по малко от бистрата течност от консервата с кокосовото мляко. Оставяме настрани и се заемаме с крема. В меката извара добавяме кокосовото мляко и смесваме добре. От тази смес също разпределяме поравно в чашите. Остана ни заливката. В малка тенджерка изсипваме пакета със замразени плодове и загряваме. Варим, докато се сгъсти сместа. Накрая подслаждаме със стевия и като поизстине също разпределяме върху крема в чашите.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е чудно вкусен чийзкейк за 12 блока протеини /сухият протеин и изварата/, въглехидрати /бисквитите и плодовата заливка/, и мазнини от кокосовото масло, от самите бисквити и от гъстата част на кокосовото мляко , които завишихме заради протеина.
Как можете да си го хапвате:
В една чаша има 4 БПВМ. Можете половин чаша за закуска или следобедно хранене. Или пък няколко лъжички за десерт. Ама няколко само 🙂
Идеята и снимката са на Павлина Любенова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*