Десертът прилича на нещо между крем карамел и макарони на фурна :), правила съм го по няколко начина, ще дам 2 от тях.
Необходими продукти:
4 яйца
880 мл соево прясно мляко *
75 г препечена юфка /може да купите готова такава, може и сами да си я препечете/
4 равни с.л. мед 33г /или кленов сироп, или петмез, или в краен случай – захар/
1 ванилия
1 равна с.л. мазнина – може кокосово масло, може зехтин или каквато мазнина си използвате.
Начин на приготвяне:
Това е най-бързият възможен десерт, само разбивате яйцата, добавяте млякото, ванилийката и юфката и печете. Медът се добавя като топинг отгоре /само ако ще го правите със захар, тогава може да я сложите вътре/. При висока температура се загубват полезните свойства на меда, а и не се усеща достатъчно сладкото. Пече се на 180-200 градуса, колко дълго – зависи от фурната ви, докато заприлича на моя от снимката. 🙂 Няма къде да объркате, няма как нещо да не ви се получи.
Начин на изяждане на десерта ;):
Разделяте го на 4 равни части, като всяка 1 от тези части, преди изяждане, се залива с 1 с.л. мед.
За малко хранене – 1 парче, за голямо хранене – максимум 2 🙂
За тези, които искат да знаят повече: Това са 8 блока П,В, М. Протеините са от яйцата и соевото мляко, въглехидратите са от юфката и мазнините – от маслото.
Забележки: *Соевото мляко да е неподсладено, вече може да се намери навсякъде.