Необходими продукти:
2 с.л. сух протеин на прах 20 г – може да си поръчате от продуктовата серия на Бари Сиърс, протеин на прах с 5% отстъпка от ТУК – 2 БП
1ч.л. мед /12 г/ – 1 БВ
2 с.л. натурално какао /10 г/ – 1 БВ
1 ч.л. меко масло /8 г/ или лешников/бадемов тахан – 12 г – 4 БМ, удвоени заради протеина на прах
Около 35 -40 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Имаше едно време домашен течен шоколад, който се приготвяше със сухо мляко, масло, какао и захар. Ние решихме да си го приготвим и заменихме само една съставка – захарта. А сухото мляко и протеинът са почти еднакви като вкус, затова и много добре ни се получи. Така, както се получаваше на нашите баби и майки. Просто разбъркваме сухите съставки, като постепенно добавяме млякото до получаване на консистенция на течен шоколад. Това е. Простичко и много лесно, а колко е вкуснооо :* После за малко във фризера или в хладилника / зависи колко искате да ви е течен / и готово.
За тези, които искат да знаят повече:
Лакомството, несравнимо с нищо друго е за два блока протеини / сухият протеин /, въглехидрати / меда и какаото / и мазнини / маслото – завишено, заради протеина /.
Как можете да си го хапнете?
Цялото количество за междинно хранене или по една лъжица след хранене. Трудно се устоява, но поне е балансирано няма консерванти и палмови масла като в стандартните шоколади. От този шоколад можете да ползвате и за украса или топинг за някой от нашите десерти и няма да има нужда от изравняване.
Идеята и снимките са на Надя Муджурова. Да ни е много, много вкусно :* :* :*