Необходими продукти:
За пареното тесто:
½ ч.ч. прясно мляко / 100 мл /
½ ч.ч. вода
10 с.л. пълнозърнесто брашно / 150 г /
парче масло / 35 г /
4 пресни яйца
5 – 6 с.л. протеин на прах / 50 г / В случая е ванилов.
ванилия и стевия
За крема:
1 опаковка пудинг ванилия с варене на д-р Йоткер
500 мл прясно мляко
1 равна с.л. мед / 11 г /
Начин на приготвяне:
В тенджерка на загрят котлон слагаме водата, млякото и маслото да заврат. Отстранява се за малко от котлона и се добавя внимателно брашното. Връща се на котлона и при непрекъснато бъркане се стараем да получим тесто, което да се сгъсти. Махаме от котлона и оставяме леко да поизстине. Добавяме едно по едно яйцата отново, докато бъркаме енергично. След това добавяме и протеина и разбъркваме до хомогенна смес. Тестото ни е готово. Оформлението е наше решение. Дали с пош или с лъжица – както ви е удобно, разпределяме 24 броя еклерчета върху хартия за печене и печем 25 минути на 210 градуса. Готови са :* Изчакваме да изстинат и през това време си правим кремчето. Като изстинат и еклерите и крема, правим разрези в еклерите и ги пълним с крем.
За тези, които искат да знаят повече: Нашите вкусни еклери са за 12 блока протеини /млякото, яйцата и протеинът на прах /, въглехидрати /брашното, пудинга, меда и малко от млякото / и мазнини от маслото – тях малко ги завишихме, заради протеинчето 😉
Как може да си ги хапвате:
Казахме, че еклерчетата са 24 на брой. От тях две са за 1БПВМ или 4 са за 2БПВМ. С кафето са направо уникални :*
Още един връх в сладкарската магия, покорен от Албена Боянова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*