Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Десерти / Идеи за сладки

Френска селска торта  

Френска селска торта  

Необходими продукти:

За блата:
1 яйце
2 с.л. мед/кленов сироп
Една непълна чаена чаша / 150 мл /прясно мляко
3 с.л. / 30 г / масло
Една чаена чаша / 190 овесени трици /
Малко по-малко от 1 чаена чаша / 150 г / брашно /по избор- можете с лимецово, пълнозърнесто, само без ядково – то е мазнина /
1 бакпулвер

За крема:

5 кутийки нискомаслена, мека извара от Лидл в бяла кутийка като от майонеза / 1 250 г / тя е леко кисела и има прекрасен вкус, ако сложите стипцава извара, няма да се получи добре, друг вариант е да сложите нискомаслено, цедено мляко /

1-2 с.л. кисело мляко

2 с.л. мед/кленов сироп

Шепа боровинки / 80-100 г /

2-3 с.л. вода

6 с.л. сух протеин ванилия/ако нямате протеин на прах, пак ще се получи, ще се позагуби лееко баланса, но пак ще бъде вкусна и здравословна/

И още:

24 ореха – смлени за поръсване между блатовете и за отгоре.

Начин на приготвяне:

На блатовете:

Разбиваме яйцето, кленовия сироп /меда, млякото, маслото и бакпулвера. В широка тенджера слагаме тази смес и загряваме на котлона като бъркаме енергично като внимаваме да не заври.Доста увеличава обема си. Около десетина минутки е бъркането, докато сместта придобие карамелен цвят. Сваляме от котлона и оставяме да поизстине леко. Прибавяме брашното и триците и замесваме тесто. Разделяме на 7-8 топки и разточваме кръгли блатчета на колкото тънко и широко искаме. Печем всеки блат по 5-6 мнути върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 160-170 градуса с вентилатор.

На крема:

В малък съд изсипваме боровинките с маалко водичка и струйка мед.Намачкваме с вилица боровинките и загряваме тази смес на водна баня на котлона. Леко да поври и да се посгъсти и изключваме. Като поизстине смесваме с изварата, киселото мляко, меда и протеина.

Сглобяването е много лесно. Блат, крем, боровинки, орехи и така, докато завършим с крем и боровинки. Поръсваме с орехи и Воала! Бон апети! 😉

За тези, които искат да знаят повече:

Цялата торта е за 30 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеини са яйцето, изварата и сухият протеин. Въглехидрати са брашното, меда, триците и боровинките, а мазнини са маслото и орехите. Може малко повече орехи да се сложат заради протеина на прах.

Как можете да си я хапвате?

Разделя се на 16 равни парчета. Така във всяко има по около 2БПВМ. Хапвайте я за закуска или междинка. Или половин парче за десерт без никакви угризеня 🙂

Това удивително френско бижу ни предостави Албена Боянова. Бени, благодарим за страхотното изпълнение и презентация.

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.