Необходими продукти:
За гофретите:
- 2 яйца – 2 БП
- 112 г нискомаслена извара – 2 БП
- 20 г тапиока – 2 БВ
- 28 г лимецово брашно – 2 БВ
- 18 г лешников тахан – 6 БМ
/Мазнините са увеличени заради нискомаслената извара/
За шоколада:
- 9г шоколадов протеин Енерзона – 1 БП
- 12 г мед – 1 БВ
- 6 г лешников тахан – 2 БМ
/мазнините са удвоени заради протеина/
- 2-3 ягоди за украса и свежест
Начин на приготвяне:
Разбивате всички продукти с тел или миксер за гофретите, в купа. Изпичате 4 гофрети в нагорещен, незалепващ гофретник.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези гофрети заедно с шоколада са за 5БВПМ. Протеини /яйце, извара, протеин на прах/, въглехидрати /брашно, тапиока, мед/, мазнини тахан/. Удвоени заради обезмаслените протеини.
Как можете да си го хапвате:
Ако са ви излязли 4бр. разпределете цялото количество шоколад по равно на всяка гофрета. Тогава 1 гофрета ще е за 1,25БВПМ. Ако искате 2 бр са за 2,5БВПМ. Идеални за закуска или следобяд.
Идеята и снимките са на Спасла Алачева, от моя екип. Благодаря и!
Да ви е сладко!