Необходими продукти:
- 2 бр.желатин – 2 БП
- 390 г скир – 6 БП
- 78 г бисквити – 6 БВ
- 280 г ягоди – 2 БВ
- 36 г лешников тахан – 12 БМ
- 12 г настърган шоколад – 4 БM
- 4-5 с.л.прясно мляко
- 2-3 с.л.еритритол, ванилия


Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина според указанията на опаковката. През това време блендираме бисквитите, тахана и млякото. Нарязваме няколко ягоди на филийки, които да подредим по стените на рингчетата. Останалите ягоди блендираме на пюре и добавяме към скира заедно с еритритола и ванилията. Постепенно добавяме и желатина. Разбъркваме до еднородна смес. На дъното на ринг разпределяме бисквитената смес, по стените подреждаме филийките от ягоди и заливаме с желатиновата смес.
Оставяме в хладилника за няколко часа. При сервиране поръсваме с настърган шоколад.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези десертчета са 8БВПМ. Протеини /желатин, скир/, въглехидрати /ягоди, бисквити/, мазнини /шоколад, тахан/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество е за 8БВПМ. Аз ги направих в две рингчета по 4 блока. Хапвате половината за 2 блока. Идеални за следобедна закуска.
Идеята и снимките са на Спасла Алачева, от моя екип. Благодаря и!
Да ви е сладко!