Необходими продукти:
3 яйца
цедено мляко 200г.
сух протеин 10г.
брашно от нахут 45г.
сушени смокини 36г.
тахан от кашу, лешници, фастък 18г. (всеки с вкус на ядки става)
1 ч.л. бакпулвер, ванилия, стевия
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват, към тях се слага тахана, добавя се цеденото мляко с бакпулвера, протеина, нарязаните на парченца смокини, ванилията, стевията и накрая брашното от нахут.
Изсипва се в тавичка покрита с хартия за печене и се пече на 180° с вентилатор в предварително загрята фурна. Ако видите, че започва да се запича от горе, а от вътре още не е готов (проверява се с клечка за зъби), покрийте с хартия за печене и намалете малко фурната. Пече се до суха клечка, при мен отне половин час.
След като изстине се посипва с пудра захар от стевия (блендира се малко стевия за няколко минутки).
За тези, които искат да знаят повече:
Цялия кейк е за 6БВПМ. Въглехидратите са от брашното и смокините, протеините от яйцата и цеденото мляко и протеина, мазнината е от тахана.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 6 парчета, във всяко ще има 1БПВМ. Едно такова парче за закуска или междинно хранене е мммм…
Може и половин парченце за след вечеря или обяд :*
Рецептата и снимките на Aca-Alexandrina Tomic . Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*