Необходими продукти:
Две опаковки мека извара от Лидъл /500 г/
2 яйца
4 – 5 с.л. нишесте Ванилия /50 г/ В случая е ползвано пакетче с варене на Доктор Йоткер 🙂
5 равни с.л. мед /110 г/
2 пакетчета желатин по 10 г
500 мл. прясно.мляко+ 100 мл. за разтварянето на желатина
16 ореха
Начин на приготвяне:
Първо разтваряте желатина в 100 мл прясно мляко и оставяте да набъбне. В отделна купа чуквате яйцата, добавяте нишестето и малко мляко и разбивате, добавяте останалото мляко и слагате на умерен котлон се се вари. Преди да заври бъркате постоянно. Ако стане на бучки не се притеснявайте,после всичко се пасира. Махате от котлона да поизстине и пасирате изварата с меда и ванилията. Като поизстине топлия крем го добавяте към изварата и добавяте и желатина. Пасирате всичко заедно. Поставяте на дъното на тавичка домакинско безцветно фолио тавичката да е с диаметър до 20 см и оставяте в хладилник за поне 8 часа. Отгоре украсата е по желание.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото парфе е за 16 блока протеини /яйцата, изварата, желатина и от прясното мляко/, въглехидрати /нишестето, меда и прясното мляко/ и мазнни от орехите леко завишени заради желатина и нискомаслената извара.
Как можете да си го хапвате:
Може да разделите сладкиша на 8 равни парчета. После всяко на половинка. И така във всяка половинка ще има 1 БПВМ.
За закуска или междинно хранене едно цяло парче, а за десерт половин такова парченце, макар че е трудно за устояване :*
Този балансиран сладкиш направи и снима за нас Албена Боянова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*