Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Десерти / Идеи за сладки

Козуначени охлювчета с шоколад  

Козуначени охлювчета с шоколад  

Необходими продукти:
 
  • яйца - 3БП
  • 64 г скир - 1БП
  • 70 г протеин на прах - 8БП /сметнат по етикет/
  • 308 г бяло брашно - 22БВ
  • 20 г какао - 2БВ
  • 81 г масло - 27БМ
  • 18 г бадеми - 6БМ
  • 100-130 г еритритол
  • 3 с.л. хуск
  • щипка захар - не борим
  • 1 пакетче суха мая
  • кората на 1 портокал
Начин на приготвяне:

Маята, щипката захар и 10 г брашно се разтварят в 30 - 40 мл топла водичка и се оставят за 10-15 мин. маята да се активира, след което се разбиват 2,5 от яйцата с еритритола, портокаловата кора, скирът и сместа с активираната мая. В пресятото брашно се прави кладенче и се изсипва тази смес. Маслото се разделя на две. Едната половина се използва за тестото, а др се заделя. Първоначално в кладенчето се слагат няколко чаени лъжички масло и се започва замесването на тестото. Постепенно по малко се добавя и останалото. Ако е много меко тестото, се добавя и хуск. /Количеството хуск може да варира. Зависи от големината на яйцата и самото брашно колко поема/. Можете да го замесите и в хлебопекарна, както направих аз. Готовото тесто се намазва с малко от втората половина масло и се покрива със стреч фолио да втаса за 1-2 часа /зависи от това колко е топло в помещението/. През това време се обърква протеина на прах с какаото и маслото, като си оставяме 2-3 ч.л. масло за оформянето на охлювчетата. Добавя се и малко водичка, за да се получи нещо като течен шоколад. Трябва да е сравнително гъст. Втасалото тесто се разстила с намазнени ръце върху хартия за печене на правоъгълник, дебел около един пръст. Не се разточва с точилка, за да не се сплеска и смачка тестото. Намазва се равномерно с течния шоколад и се навива на стегнато руло, което се реже на 12 парчета. Най-лесно това става, като се среже на две, всяка половина на още две, а после всяко парче на по три. Важно е да се нареже на сравнително еднакви охлювчета. Когато се нарежат, се подреждат легнали в тава, върху хартия за печене. Ако е останало от маслото, го намазваме върху охлювчетата. Намазват се и с останалото половин разбито яйце и се поръсват с филетираните или натрошени бадеми. Оставят се за още 1-2 часа да втасат, след което се поставят в студена фурна и се пекат на 180 градуса до златист загар. Загрявайки постепенно фурната, втасват още малко.

!!! Ако в стаята ви не е много топло, можете да втасвате тестото или оформените охлювчета във фурната, която сте подгрели на 30 градуса за 3-4 мин.и изключили след това. Проверете с ръка температурата вътре, да не е станала много висока.
За тези, които искат да знаят повече:

Тези апетитни охлювчета са за 12 блока протеини /скир, яйце, протеина на прах/, 24 въглехидрати /брашно, какао/ и 33 мазнини /масло, бадеми, завишени заради протеина на прах и скира/.

Как можете да си го хапвате:

Към всяко едно охлювче добавете 1БП по избор и ще получите 2 блока вкусно великденско хапване.

Благодарим на Вкусна Зона: https://www.facebook.com/search/top?q=%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%20%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0 за чудесната идея и красивите снимки! Весели празници!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.