Необходими продукти:
2 – 3 средно големи ябълки /500г/
½ ч.ч.касис и къпини смесени /150 – 160 г/
Две шепи малини /260 г/
½ ч.ч. овесени ядки /150 г/
5 – 6 с.л.сироп от агаве/кленов сироп /52 г/
6 ч.л. кокосово масло – разтопено
90 бр. бадеми – 30БМ
канела, джинджифил на прах, стевия, щипка сол и ванилия
Скир за изравняване на протеините :*
Начин на приготвяне:
Ябълките обелваме и нарязваме и заедно с плодовете и 1ч.л. кокосово масло слагаме на силен котлон. Бъркаме 5 мин, а после намаляме котлона и оставяме да къкри още 10мин. Разбъркваме от време на време. Когато се посгъсти добавяме няколко ванилии, стевия и изсипваме в тава, като разпределяме равномерно по дъното.. Овесените ядки се смесват със смлените бадеми, разтопеното кокосово масло, сиропа от агаве и подправките, които се слагат на вкус. Бъркаме, докато стане на трохи и се смеси добре и изсипваме на равномерен слой върху плодовата смес. Печем на 180 градуса за около 20 мин или докато стане златисто. Разделяме на 12 части и всяка се гарнира със 7 – 8 с.л. скир, който е объркан с малко стевия и ванилия.
Хубаво е да се сервира топло, но може и студено.
За тези, които искат да знаят повече:
Много вкусен крамбъл се получи за 24 блока въглехидрати /плодовете, овесените ядки, агавето/ и много завишени мазнини, заради скира, който е нискомаслен и с него ще изравним протеините.
Как можете да си го хапвате:
Както казахме, разделяме на 12 части и всяка сервираме със 130г Скир с ванилия и стевия добавени на вкус в него.
Даниела Пенчева, много благодарим за чудесната рецепта и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*