Необходими продукти:
6 яйца
880 мл нискомаслено прясно мляко 1,5%
3 чаени чаши варена тиква / 600 г /
2 пълни с.л. краве масло / 20 г /
еритритол и ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата с прясното мляко. В друг съд слагаме предварително сварената тиква и пасираме. Постепенно добавяме яйчната смес, разтопеното масло и ванилията. Ако тиквата ви е сладка можете да не слагате много еритритол. Опитвайте за да не подсладите прекалено 😉 След това разпределяме в десет купички и печем на водна баня както стандартен крем карамел. Ако се опасявате, че ще остане смес, все пак трябва да се разпредели поравно, просто изсипете сместа в по-голям йенски съд и печете на водна баня. После ще ви е по- лесно да разделите на 10 парченца.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашият вкусен десетт е за десет блока протеини / яйцата и прясното мляко /, въглехидрати / тиквата и прясното мляко и мазнини – маслото.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на десет равни части във всяка ще има по 1БПВМ. Една порция за десерт след хапване си е направо супер. Ако искате да закусите с това кремче хапнете две порции, ако искате да е за междинно хранене – също!
Благодарим на Жулиета Атанасова за идеята, а снимките са на Стела Чернец. Да ни е вкусно 🙂