Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Крем карамел в Зоната

Назад

Необходими продукти: 2 рецепти със захар и  с кленов сироп

За крема, по – здравословен вариант с кленов сироп и протеин на прах

1 литър прясно мляко

10 яйца

4-5 с.л. сух ванилов протеин / 50 г /

4-5 с.л. кленов сироп / 60 г /

ванилия, стевия

За заливката

По 1 с.л. кленов сироп за всяка чашка / 12 г – Общо 120 г за всички чашки /

30 бадема / по три натрошаваме върху всяка порция

Начин на приготвяне:

Яйцата разбиваме леко с тел за разбиване / може и с миксер, който иска / и постепенно добавяме прясното мляко и останалите продукти до получаване на гладка смес. Трябват ви 10 еднакви купички за крем карамел – или от металните или стъклени, огнеупорни. Разпределяме поравно течната смес в купичките и нареждаме в дълбока тава, в която след това внимателно сипваме много студена вода да стигне до средата на купичките. Печем във незагрята фурна на не много високи градуси – 150-160 като много внимаваме да не заври сместа в купичките. Около един час е печенето. Когато е готов изваждаме от фурната и оставяме да изстине. При сервиране всяка чашка се залива с посоченото количество кленов сироп / около 1 с.л. – 12 мл /

За тези, които искат да знаят повече:

Нашият страхотен крем карамел е за 20 блока протеини / яйцата, сухият протеин и малко от млякото /, въглехидрати / кленовият сироп и малко от млякото /, и мазнини / от бадемите, малко от млякото и от жълтъка на яйцата /

Как можете да си го хапнете?

Най-вече с гояяямо удоволствие :* :) ;) А иначе по една купичка / 2 БПВМ / след обяд или вечеря за десерт, ммммм много вкусен десерт :*

Да ви е сладко !!! А идеята и изпълнението са моииииииии :* 

Със захар и без протеин на прах

Крем – карамел – стандартен!


800мл   прясно мляко(по-маслено)
4 яйца 
8 ч. лъжици захар (за карамела)
Ванилия

За тези, които искат да знаят повече: Това е крем – карамел за 8 блока, ако искате за повече, умножете по 2 всичко и направете двойна доза!

Яйцата се разбиват и се добавят постепенно към загрятото мляко. След сваляне от котлона добавям ванилия на вкус, захарта се карамелизира и слагам по малко във всяка купичка, заливам и пека на 160-170градуса на водна баня , като се следват стандартните съвети за приготвяне на крем – карамел.

Тази рецепта е на Стойка Нанева, за което благодарим!