Необходими продукти: 2 рецепти със захар и с кленов сироп
За крема, по – здравословен вариант с кленов сироп и протеин на прах
1 литър прясно мляко
10 яйца
4-5 с.л. сух ванилов протеин / 50 г /
4-5 с.л. кленов сироп / 60 г /
ванилия, стевия
За заливката
По 1 с.л. кленов сироп за всяка чашка / 12 г – Общо 120 г за всички чашки /
30 бадема / по три натрошаваме върху всяка порция
Начин на приготвяне:
Яйцата разбиваме леко с тел за разбиване / може и с миксер, който иска / и постепенно добавяме прясното мляко и останалите продукти до получаване на гладка смес. Трябват ви 10 еднакви купички за крем карамел – или от металните или стъклени, огнеупорни. Разпределяме поравно течната смес в купичките и нареждаме в дълбока тава, в която след това внимателно сипваме много студена вода да стигне до средата на купичките. Печем във незагрята фурна на не много високи градуси – 150-160 като много внимаваме да не заври сместа в купичките. Около един час е печенето. Когато е готов изваждаме от фурната и оставяме да изстине. При сервиране всяка чашка се залива с посоченото количество кленов сироп / около 1 с.л. – 12 мл /
За тези, които искат да знаят повече:
Нашият страхотен крем карамел е за 20 блока протеини / яйцата, сухият протеин и малко от млякото /, въглехидрати / кленовият сироп и малко от млякото /, и мазнини / от бадемите, малко от млякото и от жълтъка на яйцата /
Как можете да си го хапнете?
Най-вече с гояяямо удоволствие :* 🙂 😉 А иначе по една купичка / 2 БПВМ / след обяд или вечеря за десерт, ммммм много вкусен десерт :*
Да ви е сладко !!! А идеята и изпълнението са моииииииии :*
Със захар и без протеин на прах
Крем – карамел – стандартен!
800мл прясно мляко(по-маслено)
4 яйца
8 ч. лъжици захар (за карамела)
Ванилия
За тези, които искат да знаят повече: Това е крем – карамел за 8 блока, ако искате за повече, умножете по 2 всичко и направете двойна доза!
Яйцата се разбиват и се добавят постепенно към загрятото мляко. След сваляне от котлона добавям ванилия на вкус, захарта се карамелизира и слагам по малко във всяка купичка, заливам и пека на 160-170градуса на водна баня , като се следват стандартните съвети за приготвяне на крем – карамел.
Тази рецепта е на Стойка Нанева, за което благодарим!