Необходими продукти:
512 г скир
420 г тиква
12 г стафиди
48 г сироп от агаве или мед
104 г кокосово мляко консерва /light от Лидл/, гъстата част
8 ореха
стевия, ванилия, канела
Начин на приготвяне:
Тиквата се нарязва на парченца, подслажда се с малко стевия, добавят се стафидите, канелата и малко водичка и се пече на умерена фурна. Не трябва да се препича много, защото стафидите прегарят и започват да горчат. Скирът се подслажда на вкус със стевията, добавя се ванилията и кокосовото мляко. Разпределя се в 4 чаши. Върху него се разпределя охладената тиква, по 2 ореха на чаша и най-отгоре върху всяка чаша се полива по 12 г сироп от агаве. Препоръчвам ви по-тъмния сироп /води се суров/, защото е с по наситен карамелен вкус. Ако нямате, можете да използвате и същото количество кленов сироп или мед.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен есенен крем е за 8 блока протеини /скир/, въглехидрати /тиква, стафиди, сироп агаве/ и мазнини /кокосово мляко, орехи/
Как можете да си го хапвате:
За закуска или междинно хранене е супер вкусно. Всяка чаша е по 2 блока. Ще ви даде енергия и ще бъдете в баланса до следващото хранене.
Да ни е вкусно :* :* :* Благодарим на
За идеята и снимката!