Необходими продукти:
Пресен ананас – средно голямо парче / 75 г /
1 с.л. овесени ядки / 14 г /
Котидж сирене 2с.л. / може да сложите мека извара 56 г /
Рикота 2 с.л. /може да сложите извара 56 г /
1 ч.л. чиа / 6 г /
За украса ; щипка чиа, 2-3 малинки, щипка препечени овесени ядки
Начин на приготвяне:
Накисваме чиата в малко водичка / 5-6 с.л. / Смесваме котиджа и рикотата / ако не искате си ги редувайте в чашката с останалите продукти / И както казах си редувате в чашка – ананас, чиа, котидж и така до края на продуктите и си украсявате. Овесените ядки са препечени на сухо тиганче за половин минутка. Стават много хрупкави 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето кремче е за два блока протеини / котидж и рикота /, въглехидрати / овесени ядки и ананас / мазнини от чиата.
Как можете да си го хапнете:
За закуска или междинно хранене е много подходящ. Вкусно е, дава супер старт на деня и засища до следващото хранене.
Идеята и снимките са на Радостина Бояджиева. Благодарим и да ни е вкусно :*