Необходими продукти:
- 6 яйца 6БП
- 30 г шоколадов протеин на прах /може да закупите от ТУК / 3БП
- 10 г какао 1БВ
- 30 г брашно от лимец 2БВ
- 50 г фурми 3БВ /по етикет без захар/
- 60 г еритритол /не броим/
За сладкото:
- 400 г белени праскови 4БВ
- 25 г чиа 8БМ
- 200 г белени праскови 2БВ
- 195 г скир 3БП
- 52 г кокосово мляко /гъстата част/ 4БМ
- 60 г еритритол /не броим/
- 18 г филирани бадеми или лешници 6БМ
Начин на приготвяне:
За блата се разбиват яйцата и фурмите в кухненски робот, добавят се и останалите съставки, пече се върху хартия за печене във форма с 22 или 24 см, 15 минути на 170 градуса, в предварително загрята фурна.
За сладкото: обелените праскови се смилат, но леко, така че да не стане супер течно, а на малки парченца и се слага на тигана с чия семената за десетина минути, на бавен огън, докато се посгъсти.
За крема: прасковите се смилат с еритритола, пак така, да не стане прекалено течно, внимателно се добавят в купа със скира и кокосовото мляко.
След като блата е готов, го заливаме със сладкото, което е изстинало и се залива с крема. Украсяваме с ядките. Тортата се оставя да стегне, поне за 3 часа *По желание може да сложите желатин 1 пакетче в крема, ако прецените, че ви се е получила рядка сместа, правила съм я и по-двата начина, все ми стяга.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази уникална торта е за 12БВПМ. Въглехидрати /плодовете, фурмите, брашното/, протеини /скир, сух протеин, яйца/, мазнини /чиа, кокосово мляко, ядки/. Мазнините са леко завишени, заради протеина на прах и скира, но не в двоен размер, защото имаме доста жълтъци в рецептата.
Как можете да си го хапвате:
Ако разрежете на 12 парчета всяко ще е за 1БВПМ. Идеална за междинна закуска.
Рецептата я намерих в една книга за сладки, доста време я преправях, за да я напасна в Зоната
Приятен апетит, вкъщи много се хареса