Необходими продукти:
За блатчетата:
6 белтъка 3БП
4 с.л. еритритол
1 ванилия
1 ч.л. лимонов сок
За крема и украсата:
195г скир 3БП
36г кокосово мляко 3БМ
9 смлени ореха или филирани бадеми за поръсване 9БМ
300г плодове 3БВ
36г мед 3БВ




Начин на приготвяне:
Белтъците се бият с миксер за 15 мин, заедно с еритритола, ванилията и лимоновия сок, да станат на пухкав сняг /важно е яйцата да са на стайна температура, за да се разбият добре, иначе стават течни/. След което се оформят 6 еднакви блатчета като гнезда, на хартия за печене. Печем на 110г за 90 минути. Оставяме във фурната да съхнат след като ги опечем, трябва да са хрупкави като целувка.
Отделно си приготвяме крема от скира, кокосовото мляко, меда. След като блатчетата са готови и изстинали, пълним всяко с крема и украсяваме с плодове по избор малини, череши, праскови, кайсии, каквото пожелаете. Поръсваме със смлени яки.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези уникални мини тортички „Павлова“ са за 6БВП12БМ. Протеин /белтъци, скир/, въгехидрати /мед, плодове/, мазнина /ядки, кокосово мляко/, удвоени заради обезмасления скир и белтъците.
Как можете да си го хапвате:
Всяка тортичка е за 1БВПМ. Иделна за междинна закуска.
Да ви е сладко!