Необходими продукти:
За блата:
- 3 яйца – 3БП
- 22 г сух протеин ванилия /по етикет/ – 2БП
- 360 г печена тиква – 3БВ /моята остана 120г за БВ, след изпичане, зависи от сорта тиква, колко ще е водна, иначе е 140 г сурова за БВ/
- 38 г овесени трици – 2БВ
- 12 г кокосови стърготини – 4БМ
- 1/2 бакпулвер
- ванилия
За крема:
- 195 г скир – 3БП
- 36 г мед – 3БВ
- 4 бр. орехи – 4БМ
- 15 г черен шоколад над 70% какао – 5БМ
Начин на приготвяне:
Първо си изпичате тиквата, оставяте я да изстине. Намачквате я с вилица и към нея добавяте яйцата, сухият протеин, триците, бакпулвера и кокосовите стърготини. Разбивате добре до хомогенна смес. В малка тавичка с диаметър около 20 см застилате хартия за печене и изсипвате сместа за блата. Печете на 200 градуса до зачервяване на блата. През това време си приготвяте крема от скира и меда. След като е готов блата и изстине го разрязвате на две половини. Едната намазвате с половината крем, другата половина слагате отгоре като втори блат и отгоре втората половина крем. Декорирате с натрошения шоколад и орехите.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна торта е за 8БВПМ . Въглехидрати /тиквата, триците, меда/, протеини/скир, протеин на прах, яйцата/, мазнини /орехи, шоколад, кокосови стърготини/, има 5 блока повече мазнини заради обезмаслените скир и протеин на прах.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялата торта на 4 равни парчета и всяко е за 2БВПМ. Идеална за поводи, следобедна закуска или за десерт!
Идеята и снимките са мои, а изпълнението е на екипа ми. Благодаря им!
Да ви е сладко!