Необходими продукти:
2 с.л. суров ечемик / 25 г /
2 ореха
3г сусамов тахан
3г фъстъчен тахан
2 препълнени с.л. сух протеин ванилия / 18 г /
лимонова кора
стевия
канела
малко прясно мляко
Начин на приготвяне:
Измиваме ечемика и го сваряваме до пълно разпукване на зрънцата. След като поизстине му добавяме останалите съставки и сме готови. Ако ви е много гъсто можете да разредите с малко прясно мляко. Надали има по-бърза рецепта от тази 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата порция жито е за два блока протеини / сухият протеин /, въглехидрати / ечемика / и мазнини – орехите и тахана, завишени заради протеина.
Как можете да си го хапнете?
За закуска или междинно хранене, а защо не и за десерт.
Идеята за това вкусно жито е на Жулиета Атанасова а снимките са от Надя Муджурова. Благодарим и да ни е вкусно :*