Необходими продукти:
3 яйца
128 г скир
112 г котидж
42 г брашно от лимец
150 г ябълки
30 г кленов сироп или мед
9 ореха
1 к.л. сода
канела, стевия, ванилия
Начин на приготвяне:
Скирът се разбърква със содата, добавят се яйцата, котиджа, брашното от лимец, канелата и стевията. Всичко се пасира с пасатора до гладкост. Сместа се изсипва в тава с хартия, ябълките се режат на тънки филийки и се подреждат отгоре, посипват се и орехите на едри парчета. Паят се пече на умерена фурна до златист загар. Когато се извади от фурната, се надупчва с вилица равномерно навсякъде. Кленовият сироп се полива равномерно върху целия пай. Благодарение на дупчиците от вилицата, “сиропът” попива в пая навсякъде и той става супер сочен и вкусен.
За тези, които искат да знаят повече:
Това сочно съвършенство е за 7 блока протеини /скир, котидж, яйца/, въглехидрати /ябълки, кленов сироп, брашно/ и мазнини /орехи, удвоени заради скира/.
Как можете да си ги хапнете?
Ако го нарежете на 7 парчета всяко ще е по един блок. Едно или две парчета са идеални за закуска, междинно хапване или десерт след по-лека вечеря.
Благодаря на
за чудната идея и прекрасните снимки. Да ви е сладко!