Необходими продукти:
2 ч. ч. цедено мляко 2% / 500 г /
Мека, нискомаслена извара от Лидл / 224 г почти цялата опаковка /
1 пакетче желатин
3 – 4 с.л. сладко 48 г / в случая е от дюли, но с всякакво става /
Обикновени бисквити / зависи от марката, тук са 150 г /
14 ореха
2 с.л. кокосови стърготини / 12 г /
30 г сух протеин / може да си поръчате с отстъпка от продуктовата серия на Бари Сиърс от ТУК /
Начин на приготвяне:
В тава с подвижно дъно нареждаме бисквити на един ред. Може да ги напоите в малко сок от компот или прясно мляко, ако желаете. Разбиваме цеденото мляко и изварата с протеина и половината от тази смес изсипваме върху бисквитите. Нареждаме още един ред бисквити без да ги сиропираме и отгоре намазваме внимателно сладкото. Разтваряме желатина според указанията на пакетчето и го добавяме в останалата млечна смес, която изсипваме върху слоя със сладкото. Поръсваме с орехи и кокосови стърготини и оставяме поне за два часа в хладилник за да стегне.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази прекрасна торта е за 14 блока протеини / извара, цедено мляко, сух протеин, желатин /, въглехидрати / бисквити и сладко / и мазнини, които завишаваме заради протеина и желатина – орехи и кокосово брашно.
Как можете да си я хапнете:
Ако разделите тортата на седем равни парчета във всяко ще има по 2БПВМ. Половин парченце след хапване ще ви подслади и ще задоволи нуждата за сладко. Едно парче е идеално за закуска или междинно хранене.
Евдокия Иванова ни предложи тази торта. Благодарим за вкусната идея и снимките :*