- 3 яйца – 3 БП
- 168 гр. рикота – 3 БП
- 2 с.л. кисело мляко – не броим
- 84 гр. протеин ванилия – 12БП
- 300 гр. сини сливи – 3БВ
- 210 гр. лимецово брашно 15 БВ
- 90 гр. смлени лешници – 30 БМ
- 1 бакпулвер
- 4 с. л. еритритол
- 1 ч.л. канела
- Мазнините за завишени, заради сухия протеин
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата на пяна, добавяте рикотата и постепенно прибавяте и останалите съставки, без сливите и ядките. Изсипвате върху хартия за печене или в незалепваща тефлонова тавичка. Режете сливите на четвъртинки и ги нареждате отгоре. Поръсвате с натрошените ядки. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути / до готовност/.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият сладкиш е за 18БВПМ. Протеини /яйцата, рикотата, сух протеин/, въглехидрати/сливи, брашно от лимец/, мазнина /лешници/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте на 9 парчета и всяко ще е за 2 БВПМ.
Идеален за бърза закуска или следобедно блокче.
Рецептата и снимките са на Стела Чернец. Благодаря и!
Да ви е сладко!
Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!
За още много рецепти, може да закупите електронните ми книги с традиционни български ястия и десерти и печива:
Е-книга с традиционни български ястия, балансирани по Зоната
Е-книга с печива и сладкиши, балансирани по Зоната
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата на пяна, добавяме рикотата и постепенно прибавяме и останалите съставки, без сливите и ядките. Сливите режем на четвъртинки и нареждаме отгоре. Поръсваме с натрошените ядки. Печем върху хартия за печене или в незалепваща тефлонова тавичка, в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути / до готовност/.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият сладкиш е за 18БВПМ. Протеини /яйцата, рикотата, сух протеин/, въглехидрати/сливи, брашно от лимец/, мазнина /лешници/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте на 9 парчета и всяко ще е за 2 БВПМ.
Идеален за бърза закуска или следобедно блокче.
Рецептата и снимките са на Стела Чернец. Благодаря и!
Да ви е сладко!