Необходими продукти:
4 яйца
6 – 7 с.л. извара /240 г/ Става с всякаква извара. В случая е мека извара от Лидъл.
1 малка круша /75 г/
9 кайсийки
2 с.л. овесени трици /19 г/
4 – 5 с.л. кокосово брашно /40 г/ Много се спори за кокосовото брашно. В случая е въглехидрат с малко мазнина, която е сметната в сладкиша. Изварата е обезмаслена и може леко да се завишат в случая 😉
3 -4 с.л. лимецово брашно /30 г/
5 – 6 с.л. кокосово мляко лайт /72 г/, от бялата част само. Кокосовото мляко е от консерва от Лидъл.
Кората на 1 лимон
ванилия, стевия на вкус
бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата. Добавяме изварата и кокосовото мляко. След тях брашната и лимоновата кора и нарязаната на ситно круша. Ароматите и бакпулвера също. Ако ви се стори гъсто можете да добавяте от бистрата част на консервата от кокосовото мляко до достигане на желаната консистенция. Тя не се брои. На дъното на кръгла тавичка 20 см диаметър или квадрат 20 /20 см , застиламе хартия за печене и подреждаме кайсийките на половинки с отрязаната част надолу. Така че като се обърне сладкиша те да са най – отгоре с отворената си част. Показала съм на снимките. После заливаме с кексовата смес и печем в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор около 25 – 30 минути до зачервяване. Много хубаво ухае, уникален е наистина. Вадим и обръщаме с дъното нагоре и оставяме да изстине. Това последното с чакането да изстине е най – трудната част 😉 Нарязваме на осем равни порции.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашият пай е за осем блока протеини /яйцата и изварата/, въглехидрати /брашната и плодовете/ и мазнини от кокосовото мляко и малко от кокосовото брашно. Който иска може да сложи краве масло вместо кокосовото мляко. Грамажа е друг обаче – 1 с.л. /16 г/. Ако го направите в такъв вариант добавете 4 -5 с.л. кисело мляко с бакпулвера.
Как можете да си го хапнете:
За закуска едно парче с чаша кисело мляко или две парчета с чаша кафе. Почерпете приятели и се насладете. Благодарим на Надя Муджурова за рецептата и снимките :* :* :*