Необходими продукти:
за палачинките:
1 яйце + 3 белтъка
½ ч.ч.прясно мляко /120 мл /
4 пълни с.л. овесени трици /60 г/
1 течна ванилийка / може и обикновена/
за крема:
168 г меката обезмаслена извара от Лидл / която е като цедено мляко/+ 7 г протеин на прах + 1с.л.мед /12 г/
за малиновото пюре:
260 г малини
за намазване на някои от палачинките:
2 л. фъстъчено масло / може да сложите тахан, може и да мажете тигана с малко масло, и да не добавяте изобщо едно от тези двете /
Начин на приготвяне:
Оставяте триците в прясното мляко за 20 – 30 минути да поемат. След това добавяте всичко в блендер или друга машинка 🙂 и сместа за палачинки е готова. Тъй като аз нямам малък тиган за палачинки, използвах големия, като слагах само в средата по малко смес и оформих около 12 -13 малки палачинки.
За крема само смесвате продуктите и разбърквате, за малиновото пюре слагате 200 г малини в тиган и бъркате за кратко, докато не се сгъстят и не станат на пюре, може да добавите съвсем малко стевия за подслаждане.
И сега сглобяването на тортата – мажете няколко палачинки с фъстъченото масло, редувате от крема и от малиновото пюре, докато свършат палачинките и сместа 🙂 Тортата става супер лесно, просто аз много време се старах, за да изглежда добре, да са равни палачинките…Иначе може и да ги правите големи и само няколко и да намажете всичко заедно 🙂
За тези, които искат да знаят повече: цялата торта е 7 блока П,В,М. Протеините са от протеина, яйцата, изварата, въглехидратите са от малините, триците, меда, мазнините са от фъстъченото масло.
По колко може да изядете:
За голямо хранене: половината тортата най – много 🙂
За малко хранене: 1/3 от нея 🙂