Необходими продукти:
9 – 10 с.л. кремообразна, нискомаслена извара от Лидъл /280 г/
3 яйца
4 – 5 с.л. царевично брашно /60 г/
2 с.л. сироп от агаве или кленов сироп /33 г/
1 с.л. с връх кокосови стърготини /12 г/
12 сурови бадема смлени на много ситно
8 черешки
ванилия
За още сладост – стевия
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с изварата, добавяме брашното и разбъркваме, докато се смеси добре. Прибавяме агавето, стърготините и смлените бадеми. Накрая стевия и ванилия. Изсипваме в тавичка за печене с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене и отгоре нареждаме черешките така, че като режем сладкиша във всяко парче да се пада по една череша 😉 Печем в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 25 минутки и до зачервяване и потъмняване на крайчетата.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е страхотен чийзкейк за осем блока протеини /изварата и яйцата/, въглехидрати /брашното, агавето и черешите/ и мазнини от кокосовите стърготини и смлените бадеми.
Как можете да си го хапвате:
Ако го разделите на осем равни парченца след изпичането му, във всяко ще имате по 1БПВМ. Едно или две такива парченца за закуска или следобедно хранене са супер подходящи. Половин парченце след като се наобядвате или вечеряте може да си позволите 🙂
Много благодарим на Нина Колева за това, че ни позволи да ползваме нейната рецепта и снимки за да балансираме този наистина невероятен чийзкейк. Да ни е вкусно :* :* :*